Acest site foloseste cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor.

  • Nou

Steviozida 50 g - Vitalia K

65,67 RON
Indulcitor de 300% ori mai dulce ca zaharul 100% natural, pentru diabetici - din planta Stevia rebaudiana, are si efect hipoglicemic, hipotensiv la persoanele cu hipertensiune, nu si la cele cu tensiune normala,聽are ac葲iune antihiperglicemica, insulinotropica si glucagonostatica la cei ce sufera de diabet zaharat, mai ales 卯n diabetul zaharat de tip II.
Cantitate

Vitalia K Producator
Vitalia K
  • Expediere in siguranta Expediere in siguranta
  • Livrare sigura Livrare sigura
  • Returnare in 10 zile (produsul nedeteriorat si sigilat) Returnare in 10 zile (produsul nedeteriorat si sigilat)
PRODUS NOTIFICAT DE INSTITUTUL DE BIORESURSE ALIMENTARE CU NR.2298
EXTRACT PULBERE DIN FRUNZELE DE STEVIA REUBAUDIANA
Indulcitor 100% natural din planta Stevia rebaudiana. De 200 ori mai dulce decat zaharul. Are si efect hipoglicemic, hipotensiv la persoanele cu hipertensiune, nu si la cele cu tensiune normala.
Antibacterian - consumul curent scade incidenta cazurilor de raceala si gripa.
Nu contine conservanti.
INDULCITOR 100% NATURAL PENTRU DIABETICI - DE 300% MAI DULCE CA ZAHARUL
Steviozida este un extract pulbere obtinut din frunzele plantei Stevia reubaudiana, originara din Brazilia si Paraguay, ce apartine familiei Compositae.
Stevia reubaudiana este utilizata din vremuri stravechi, din perioada precolumbiana, de triburile de indieni Guarani din Paraguay. A fost 鈥渞edescoperita la sfarsitul secolului 19, de catre doctorul Moises Santiago Bertoni. Azi este cunoscuta si utilizata in intreaga lume, in special in China, Japonia, India, America de Nord si de Sud, Europa.
Planta, Stevia reubaudiana, este de 10-15 ori mai dulce decat zaharul, iar extractul steviozida este de 100 pana la de 300 de ori mai dulce decat zaharul.
Steviozida, alaturi de rebaudiozida A sunt principalele substante bioactive ale plantei. Stevia mai contine si proteine, fibre, vitaminele A si C, oligoelemente: zinc, calciu, fosfor, magneziu, crom.
Din punct de vedere chimic, steviozida este o glicozida compusa din glucoza, soforoza si steviol, componente ce fac din steviozida un indulcitor natural de exceptie.
- Nu are efecte secundare nici macar la utilizarea pe termen lung.
- Nu da dependenta.
- Este excretata in totalitate, sub forma de steviol, prin urina si materii fecale, rasa umana neputand metaboliza steviozida (nu poate strabate membrana celulara).
- Avand o putere foarte mare de indulcire se utilizeaza in cantitati foarte mici.
- Este 100% solubila in lichide: apa, ceai, sucuri, lapte, etc.
- Are actiune antihiperglicemica, insulinotropica si glucagonostatica la cei ce sufera de diabet zaharat, mai ales in diabetul zaharat de tip II.
- Stimuleaza secretia de insulina prin actiune directa pe celulele beta-pancreatice (celulele insulelor Langer-hans secretoare de insulina).
- Creste nivelul energetic al organismului si stimuleaza activitatea cerebrala.
- Actiune hipotensiva la persoanele cu hipertensiune arteriala, fara a afecta in vreun fel persoanele cu tensiune normala (actioneaza ca antagonist de ion de calciu), stimuland diureza, natriureza si scazand reabsorbtia glucozei in tubii renali.
- Prezinta actiune antibacteriana, inhiba cresterea si reproducerea bacteriilor si a altor agenti patogeni in organism
- Consumul curent de steviozida scade incidenta cazurilor de raceala si gripa.
- Previne aparitia cariilor dentare poate fi folosita ca apa de gura, la fabricarea pastelor de dinti si a gumei de mestecat.
- Nu fermenteaza, spre deosebire de zahar.
- Constituie alegerea perfecta pentru bolnavii cu candidoza localizata mai ales la nivelul tubului digestiv, cu enterocolite de fermentatie, etc. - pentru care zaharul si chiar mierea sunt contraindicate.
- Constituie alegerea perfecta pentru persoanele ce sufera de obezitate sau care vor sa-si mentina greutatea in limite normale deoarece aduce 0 calorii in organism, stimuleaza normalizarea greutatii prin scaderea poftei de dulce deoarece are o dubla actiune: pe de o parte direct pe centrul foamei si satietatii din hipotalamus, pe de alta parte pe terminatiile nervoase gastrice - dand senzatia de satietate gastrica la administrarea cu 20 de minute inainte de masa.
- Stimuleaza si regleaza procesele digestive si functiile tubului gastrointestinal, stimuland chiar repararea problemelor minore gastrointestinale.
- Consumat zilnic, ca atare sau sub forma de ceai din frunze de Stevia reubaudiana, diminueaza dorinta de a fuma sau de a consuma alcool.
- Este extrem de stabila chiar la 400 grade Fahrenheit, ceea ce permite utilizarea fara probleme la gatit, la obtinerea de dulciuri dietetice pentru diabetici, obezi, persoane suferinde de fenilcetonurie (pentru care este interzisa folosirea indulcitorilor sintetici tip aspartam).
- Este un indulcitor excelent in alimentatia copiilor, evitandu-se astfel efectele neplacute ale consumului de zahar sau dulciuri cu zahar rafinat sau indulcitori sintetici.
- Nu prezinta potential carcinogen spre deosebire de zaharul rafinat si de indulcitorii sintetici.
- Nu are potential teratogen sau fetotoxic, putand fi folosit de femeile gravide sau care alapteaza.
- Diluata in apa, constituie o excelenta apa de gura cu o puternica actiune antibacteriana.
Toate aceste calitati ale steviozidei si ale Steviei reubaudiana au fost relevate in urma cercetarilor si studiilor clinice si de laborator, si a monitorizarii pe perioade lungi de timp a consumatorilor de steviozida sau de Stevia reubaudiana, studii efectuate in intreaga lume.
MOD DE UTILIZARE: Se utilizeaza conform preferintelor, dar nu uitati ca este de 300 de ori mai dulce decat zaharul. Evitati introducerea in flaconul de steviozioda a linguritelor ude, substanta fiind extrem de higroscopica.
MOD DE DEPOZITARE: Se pastreaza in flaconul original, etans inchis, la adapost de caldura si umiditate.
PREZENTARE PRODUS: Flacoane de 50 g (150 ml) ce contin Steviozida pulbere.
"