Extract Pur din Pastai de Vanilie 50 ml - Pepperino - Green Sense
41,28 lei
Pret cu TVA inclus
Condiment alimentar de cea mai buna calitate,100% natural folosit pentru aromatizarea prajiturilor si a deserturilor, obtinut printr-un proces lent de extractie la rece a celor peste 300 de componente aromatice continute de pastaile de vanilie.
Expediere in siguranta
Livrare sigura
Returnare in 14 zile (produsul nedeteriorat si sigilat)
Condiment alimentar de cea mai buna calitate,100% natural folosit pentru aromatizarea prajiturilor si a deserturilor, obtinut printr-un proces lent de extractie la rece a celor peste 300 de componente aromatice continute de pastaile de vanilie. Aroma extractului este delicata, dulceaga si inconfundabila. Extractul are sediment de vanilie, culoare brun roscata, miros fin, placut, specific de vanilie.Ingrediente: extract din pastai de vanilie, alcool min.35%, zahar brun nerafinat max. 4%.Procesul lent de extractie la rece folosit de noi este cel mai bun in obtinerea extractului de vanilie. Se pastreaza astfel complexitatea aromelor si fidelitatea fata de continutul pastaii de vanilie. Alcoolul are un rol deosebit in procesul de extractie a componentelor aromatice din pastaile de vanilie, acestea sunt uleiuri esentiale care nu sunt solubile in apa. Datorita alcoolului componentele aromatice difuzeaza foarte bine si ajuta la maturarea extractului, asemenea unui lichior fin. Extractia la cald desi este o metoda mai rapida de obtinere a extractului de vanilie distruge multe din componentele aromatice subtile datorita temeperaturii ridicate folosite in procesul de productie. -
Extractul este pur deoarece in procesul de productie folosim pastai de vanilie fara alte arome sau adaosuri.
Se numeste extract de vanilie conform legislatiei europene in vigoare produsul care contine la finalul procesului de productie minim 35% concentratie alcoolica si minim 3% vanilina. De asemenea, legislatia in vigoare reglementeaza cantitatea minima de pastai de vanilie ce trebuie folosita/litru de alcool. Cantitatea de vanilie adaugata depinde de umiditatea pastailor de vanilie. De aceea, o combinatie la intamplare de alcool si pastai de vanilie nu este suficienta pentru a obtine extractul de vanilie ci de cele mai multe ori doar un alcool cu aroma de vanilie.
Mod de folosire: Se poate adauga in dulceturi, marmelade, inghetata, creme de patiserie, clatite, cozonaci, torturi, cocktailuri, muffins, cupcakes,prajituri, sosuri. Se - poate folosi in procesul de gatire sau ca atare in creme, cafea, inghetata. In timpul procesului de gatire alcoolul se evapora si ramane mirosul placut de vanilie. La coacere in cuptor se recomanda o temperatura care sa nu depaseasca 220 grade Celsius pentru pastrarea aromelor.
Dozaj: 1 lingura extract de vanilie= 1 pastaie de vanilie gourmet
Diferenta dintre extractul de vanilie si esenta de vanilie: Pe piata se gasesc zeci de feluri de esente de vanilie dar, spre deosebire de extractul de vanilie care este 100% natural si este produs din pastai de vanilie, esentele sunt o combinatie de arome de sinteza (artificiale) continute de o suspensie de propilenglicol. Vanilina artificiala din esentele de vanilie - provine de fapt din industria lemnului sau din industria petro-chimicaINGREDIENTE esenta de vanilie: - apa, propilenglicol, colorant caramel simplu, aroma, etanol (0,2%). Spre deosebire de esentele de vanilie gresirea cantitatii adaugate de extract de vanilie la gatit nu altereaza aroma, o imbunatateste datorita aromei naturale delicate care completeaza celelalte ingrediente si nu le acopera aroma.O alta variatie de produs pe care o gasiti in rafturile magazinelor sunt esentele naturale, o combinatie de ulei vegetal si extract de vanilie. Diferenta este nu numai de calitate a ingredientelor dar si de intensitate a aromei intrucat concentratia de vanilina este mult mai scazuta decat intr-un extract pur de vanilie.PREZENTARE PRODUS: flacon cu 50 ml Extract Pur din Pastai de Vanilie
Extractul este pur deoarece in procesul de productie folosim pastai de vanilie fara alte arome sau adaosuri.
Se numeste extract de vanilie conform legislatiei europene in vigoare produsul care contine la finalul procesului de productie minim 35% concentratie alcoolica si minim 3% vanilina. De asemenea, legislatia in vigoare reglementeaza cantitatea minima de pastai de vanilie ce trebuie folosita/litru de alcool. Cantitatea de vanilie adaugata depinde de umiditatea pastailor de vanilie. De aceea, o combinatie la intamplare de alcool si pastai de vanilie nu este suficienta pentru a obtine extractul de vanilie ci de cele mai multe ori doar un alcool cu aroma de vanilie.
Mod de folosire: Se poate adauga in dulceturi, marmelade, inghetata, creme de patiserie, clatite, cozonaci, torturi, cocktailuri, muffins, cupcakes,prajituri, sosuri. Se - poate folosi in procesul de gatire sau ca atare in creme, cafea, inghetata. In timpul procesului de gatire alcoolul se evapora si ramane mirosul placut de vanilie. La coacere in cuptor se recomanda o temperatura care sa nu depaseasca 220 grade Celsius pentru pastrarea aromelor.
Dozaj: 1 lingura extract de vanilie= 1 pastaie de vanilie gourmet
Diferenta dintre extractul de vanilie si esenta de vanilie: Pe piata se gasesc zeci de feluri de esente de vanilie dar, spre deosebire de extractul de vanilie care este 100% natural si este produs din pastai de vanilie, esentele sunt o combinatie de arome de sinteza (artificiale) continute de o suspensie de propilenglicol. Vanilina artificiala din esentele de vanilie - provine de fapt din industria lemnului sau din industria petro-chimicaINGREDIENTE esenta de vanilie: - apa, propilenglicol, colorant caramel simplu, aroma, etanol (0,2%). Spre deosebire de esentele de vanilie gresirea cantitatii adaugate de extract de vanilie la gatit nu altereaza aroma, o imbunatateste datorita aromei naturale delicate care completeaza celelalte ingrediente si nu le acopera aroma.O alta variatie de produs pe care o gasiti in rafturile magazinelor sunt esentele naturale, o combinatie de ulei vegetal si extract de vanilie. Diferenta este nu numai de calitate a ingredientelor dar si de intensitate a aromei intrucat concentratia de vanilina este mult mai scazuta decat intr-un extract pur de vanilie.PREZENTARE PRODUS: flacon cu 50 ml Extract Pur din Pastai de Vanilie