Bogat in minerale, vitamine, antioxidanti, enzime, flavonoide, fibre si alti nutrienti, sucul 100% natural de Graviola cu Papaya are proprietati antioxidante, antiaging, detoxifiante si antitumorale cu numeroase beneficii asupra organismului, fiind totodata un excelent energizant.
GRAVIOLA este rodul unui copac vesnic verde, Annona Muricata, originar din America Centrala (Mexic, Cuba, Insulele Caraibe) si din nordul Americii de Sud (Columbia, Brazilia, Peru, Ecuador). Calitatile nutritionale, dar si terapeutice ale acestui copac de la care se utilizeaza, pe langa fruct, si frunzele, semintele si scoarta, au determinat adoptarea acestuia si raspandirea lui in toate zonele tropicale ale Africii, Asiei de Sud-Est (Vietnam, Malaysia, China, Thailanda) si Pacific. Annona Muricata face parte din familia Annonaceae și este adaptat la zonele cu umiditate ridicata si ierni relativ calde.
Ca multe alte plante, Annona Muricata are o lunga istorie de utilizare in medicina traditionala (consemnata cu mult timp in urma – Bilon 1869), fiind considerata o sursa bogata de fitoconstituienti activi, cu beneficii terapeutice pentru sanatate. Astfel, toate elementele copacului Annona Muricata, fructe, frunze, scoarta, flori, radacina sau seminte au fost utilizate in medicina traditionala ca remedii in diverse boli pulmonare (astm, bronsite), boli hepatice, diabet zaharat, boli cardiovasculare, infectii parazitare, pentru durerile reumatismale sau nevralgii.
Valoarea nutritionala la 100 de grame de fruct graviola brut este:
- energie: 276 kJ (66 kcal)
- carbohidrati: 16,84 g
- zaharuri: 13,54 g
- fibre: 3,3 g
- lipide: 0,3 g
- proteine: 1 g
- vitamine: tiamina (B1) (6%) 0,07 mg, riboflavina (B2) (4%) 0,05 mg, niacina (B3) (6%), 0,9 mg, acid pantotenic (B5) (5%) 0,253 mg, vitamina B6 (5%) 0,059 mg, acid folic (B9) (4%) 14 ug, colina (2%) 7,6 mg, vitamina C (25%) 20,6 mg
- minerale: calciu (1%) 14 mg, fier (5%) 0,6 mg, magneziu (6%) 21 mg, fosfor (4%) 27 mg, potasiu (6%) 278 mg, sodiu (1%) 14 mg, zinc (1%) 0,1 mg.
De asemenea, au fost identificati mai mult de 200 de compusi fitochimici: uleiuri volatile, fenoli, antogenine cu caracter antistres, antimicrobian, antiinflamator, antioxidant, anxiolitic, antiparazitar si larvicid, citostatic. In plus, studiile clinice sustin activitatea hipoglicemianta si hepatoprotectoare.
PAPAYA (Carica papaya), numit si ”Fructul ingerilor”, este un fruct exotic originar din America Centrala si de Est, cultivat in prezent in toate regiunile tropicale ale lumii, fiind apreciat pentru calitatile sale nutritionale. Fructul papaya este celebru pentru eficienta sa in incetinirea procesului de imbatranire celulara, eficient atat asupra imbatranirii cutanate, cat si a celulei cerebrale.
Un fruct de papaya contine 150% din portia zilnica necesara de vitamina C (puternic antioxidant, cunoscut pentru abilitatile de a lupta impotriva infectiilor), asigura 13% din DZR (doza zilnica asigurata) de acid folic, 2% din necesarul de fier din organism si 4% din cel de calciu. Asigura, de asemenea, cantitati mari de fibre, de magneziu si potasiu, care ajuta la controlul ritmului cardiac si al tensiunii arteriale.
100 grame de fruct papaya brut contine:
88% apa, are 43 Kcal si contine: 0,47 g proteine, 0,26 g lipide, 10,82 g carbohidrati, 1,7 g fibre, 20 mg calciu, 0,25 mg fier, 21 mg magneziu, 182 mg potasiu, 60,9 mg vit. C, 37 mg acid folic, 950 UI vitamina A.
SURSA USDA (United States Departament  of Agriculture)
PREVENTIE / REMEDII:
Cardioprotector: eficient in prevenirea bolilor cardiace relationate cu diabetul zaharat, ateroscleroza si infarctul miocardic, datorita continutului de licopen si carpaina, alcaloid care regleaza ritmul cardiac si presiunea arteriala; de asemenea, fibrina, un alt compus, reduce riscul formarii de ateroame la nivelul arterelor, imbunatatind fluxul sanguin.
Probiotic si protector gastric: ajuta la echilibrarea florei intestinale, recomandat si in tratamentele cu antibiotice ca probiotic; bogat in papaina si chimopapaina, favorizeaza digestia, reduce inflamatia, avand si efect  antispastic, ajutand la eliminarea crampelor abdominale.
Frumusete: reduce ridurile, tonifica tenul si ii reda stalucirea (utilizat si extern ca masca pentru fata); confera rezistenta parului si unghiilor; sarac in calorii si zaharuri, este perfect pentru cei care doresc sa-si mentina o silueta frumoasa sau pentru cei care doresc sa slabeasca.
Antitumoral: sucul are proprietati antioxidante care ajuta la prevenirea formarii celulelor canceroase; antogeninele au efect citostatic selectiv si antiproliferativ, accelereaza procesele de moarte celulara a celulelor canceroase; creste capacitatea de adaptare a organismului la conditii de stres prelungit.
ADMINISTRARE:
Doza zilnica profilactica: 30 ml.
Pentru o cura completa se recomanda administrarea produsului o perioada de minim 6 luni.
Precautii: nu se administreaza concomitent cu Coenzima Q10.
O sticla de Graviola & Papaya contine 470 ml si ajunge pe o perioada de 2 saptamani (doza profilactica).
Pentru un efect rapid se recomanda 4 sticle pe luna.
COMPOZITIE:
Sucul din fructe de Graviola (50%) cu Papaya (50%), natural 100%, fara consevanti sau excipienti, contine:
- vitamina C;
- vitamina A;
- complexul de vitamine B (B1, B2, B3, B5, B6, B9);
- fibre;
- carbohidrati;
- zaharuri;
- colina;
- acid folic;
- enzime;
- minerale: calciu, magneziu, fier, fosfor, potasiu, sodiu, zinc, seleniu, cupru;
- peste 150 de acetogenine cu potential anticancerigen si citostatic.
O sticla contine 470 ml Suc 100% natural de Graviola & Papaya. Tehnologia moderna de obtinere a sucului si forma de prezentare confera unicitate acestui produs, prin faptul ca poate fi utilizat in termen de o luna de la deschiderea recipientului, cu conditia sa fie pastrat la frigider.
PREZENTARE PRODUS: sticla cu 470ml Graviola & Papaya Suc

Reviews

Scrieti comentariul dv.

Scrieti comentariul dv.