Gratie virtutilor sale pentru sanatate, sucul natural GRAVIOLA cu PITAYA este excelent de integrat in dieta zilnica. Sarac in calorii dar foarte bogat in fibre, cu un continut bogat in acizi grasi esentiali Omega 3 si Omega 6, sucul de Graviola cu Pitaya ofera organismului necesarul optim de nutrienti.
Calitatile nutritionale, dar si terapeutice ale acestui copac de la care se utilizeaza, pe langa fruct, si frunzele, semintele si scoarta, au determinat adoptarea acestuia si raspandirea lui in toate zonele tropicale ale Africii, Asiei de Sud-Est (Vietnam, Malaysia, China, Thailanda) si Pacific. Annona Muricata face parte din familia Annonaceae si este adaptat la zonele cu umiditate ridicata si ierni relativ calde.
Valoarea nutritionala la 100 de grame de fruct graviola brut este:
- energie: 276 kJ (66 kcal);
- carbohidrati: 16,84 g;
- zaharuri: 13,54 g;
- fibre: 3,3 g;
- lipide: 0,3 g;
- proteine: 1 g;
- vitamine: tiamina (B1) (6%) 0,07 mg, riboflavina (B2) (4%) 0,05 mg, niacina (B3) (6%), 0,9 mg, acid pantotenic (B5) (5%) 0,253 mg, vitamina B6 (5%) 0,059 mg, acid folic (B9) (4%) 14 ug, colina (2%) 7,6 mg, vitamina C (25%) 20,6 mg;
- minerale: calciu (1%) 14 mg, fier (5%) 0,6 mg, magneziu (6%) 21 mg, fosfor (4%) 27 mg, potasiu (6%) 278 mg, sodiu (1%) 14 mg, zinc (1%) 0,1 mg.
De asemenea, au fost identificati mai mult de 200 de compusi fitochimici: uleiuri volatile, fenoli, antogenine cu caracter antistres, antimicrobian, antiinflamator, antioxidant, anxiolitic, antiparazitar si larvicid, citostatic. In plus, studiile clinice sustin activitatea hipoglicemianta si hepatoprotectoare.
Graviola este studiata pe scara larga in ultimele decenii datorita potentialului terapeutic inepuizabil, alaturi de alte plante medicinale care sunt considerate de baza  in mentinerea sanatatii la nivel mondial, dat fiind  proportiile considerate „epidemice” ale bolilor cronice (diabet, cardiovasculare, cancer).
PITAYA este o specie de cactus catarator numit „Regina tropicala a noptii”, datorita, in primul rand,  florilor deosebit de frumoase si parfumate care infloresc doar noaptea. Originar din America Latina, este raspandit in prezent in toate regiunile tropicale si subtropicale ale lumii (Australia, Vietnam, Malaysia). Pitaya este una dintre minunile create de natura, care se bucura de o recunoastere internationala nu doar datorita frumusetii sale, ci si pentru calitatile nutritive ale fructelor.
Fructul de Pitaya, numit si „Fructul Dragonului”, este considerat unul dintre cele mai frumoase din familia Cactaceae, datorita formei sale spectaculoase. In trecut se servea la masa familiilor regale bogate. Chiar si astazi este considerat un ”super-aliment” pretios datorita calitatilor nutritive, insa scump si greu accesibil. Dintr-un fruct de pitaya, care poate cantari intre 150 si 600 g, doar 60% din continut este comestibil, respectiv pulpa suculenta a fructului, cu o aroma unica.
Pitaya este sarac in calorii, dar foarte bogat in vitamina C, B2, B1, B3, acizi grasi (Omega 3 si Omega 6), licopen, fitoalbumine, pectine, fibre si minerale.
100 grame de fruct Pitaya contine in medie:
8,8 g calciu,
36,1 mg fosfor,
0,65 mg de fier.
PREVENTIE / REMEDII:
Intareste sistemul imunitar: sursa generoasa de vitamine, minerale si antioxidanti cu biodisponibilitate mare pentru organism, este benefic pentru fortificarea sistemului imunitar si incetineste procesele de imbatranire celulara.
Cardioprotector: reduce riscul aparitiei bolilor cardiovasculare, ajuta la gestionarea tensiunii arteriale, scade riscul tulburarilor cardiovasculare si, prin continutul de Omega 3, reduce nivelul colesterolului si al trigliceridelor.
Antidiabetic: regleaza concentratia de zahar din sange, reduce stresul oxidativ, este benefic in prevenirea complicatiilor asociate cu diabetul zaharat; constituie o sursa bogata de nutrienti, vitamine si minerale in dieta pacientului diabetic.
Protector pulmonar: ideal pentru a previni si ameliora tulburarile respiratorii cronice in astm, bronsite cronice, tuse.
Protector gastric: continutul de fibre si enzime contribuie la imbunatatirea digestiei, cu o actiune reglatoare mai mult decat benefica pentru tranzitul intestinal.
Antitumoral: fitoalbuminele continute au proprietati antioxidante care ajuta la prevenirea formarii celulelor canceroase si accelereaza eliminarea metalelor grele din organism; antogeninele au efect citostatic selectiv si antiproliferativ, accelereaza procesele de moarte celulara a celulelor canceroase; creste capacitatea de adaptare a organismului la conditii de stres prelungit.
Managementul greutatii corporale: sarac in calorii, dar foarte bogat in fibre si nutrienti, sucul de Graviola cu Pitaya este solutia optima pentru cei care doresc sa tina apetitul sub control si sa gestioneze corect si eficient greutatea corporala, totodata oferind organismului necesarul de nutrienti.
ADMINISTRARE:
Doza zilnica profilactica: 30 ml.
Pentru o cura completa se recomanda administrarea produsului o perioada de minim 6 luni.
Precautii: nu se administreaza concomitent cu Coenzima Q10.
O sticla de Graviola & Pitaya contine 470 ml si ajunge pe o perioada de 2 saptamani (doza profilactica).
Pentru un efect rapid se recomanda 4 sticle pe luna.
COMPOZITIE:
Sucul din fructe natural de Graviola (70%) cu Pitaya (30%), 100% natural, fara conservanti sau excipienti de sinteza, contine:
- vitamina C;
- complexul de vitamine B (B1, B2, B3, B5, B6, B9);
- fibre dietetice;
- carbohidrati;
- zaharuri;
- colina;
- acid folic;
- minerale: calciu, magneziu, fier, fosfor, potasiu, sodiu, zinc;
- acizi grasi (Omega 3, Omega 6);
- licopen;
- pectine;
- fitoalbumine;
- peste 150 de acetogenine cu potential anticancerigen si citostatic.
O sticla contine 470 ml Suc 100% natural de Graviola cu Pitaya. Tehnologia moderna de obtinere a sucului si forma de prezentare confera unicitate acestui produs prin faptul ca poate fi utilizat in termen de o luna de la deschiderea recipientului, cu conditia sa fie pastrat la frigider.
PREZENTARE PRODUS: sticla cu 470ml Graviola & Pitaya Suc