search

Germinator 3,25 litri - BiOrganik

36,21 lei
Pret cu TVA inclus
Incinta speciala pentru germinare.


account_circleTrimite unui prieten
Germinator 3,25 litri - BiOrganik

Germinator 3,25 litri - BiOrganik

Incinta speciala pentru germinare.

Accept Termenii si conditiile de utilizare  

help_outlineIntrebati despre acest produs
Germinator 3,25 litri - BiOrganik

Germinator 3,25 litri - BiOrganik

Incinta speciala pentru germinare.

Accept politicile de confidentialitate neconditionat  

DORESC SA FIU SUNAT/A PENTRU PLASARE COMANDA
 

Expediere in siguranta

 

Livrare sigura

 

Returnare in 14 zile (produsul nedeteriorat si sigilat)

Incinta speciala folosita pentru germinare.
MODELE:
- 3,25 litri
- 4,00 litri
Cele necesare pentru germinare:
a. Un vas pentru germinare - daca e posibil sa avem 2 sau mai multe vase putem asigura continuitatea productiei de germeni (vezi fig. 1)
b. Un uscator sau picurator de vase in care sa putem aseza vasul pentru germinare in unghi de 45 de grade
Sub picurator sau uscator asezati o tava pentru a putea retine apa care se - scurge din vas.
c. Seminte pentru germinare.
d. De preferat se utiliza apa de izvor sau apa filtrata.
Pasi practici pentru a obtine germeni:
- Germenii se dezvolta in vasul pentru germinare daca ii ingrijim si udam zilnic.
- Masurati cantitatea potrivita de seminte pentru germinare si puneti-le in vasul pentru germinare (conform tabelului de mai jos).
- Umpleti vasul cu apa si acoperiti-l mai apoi cu un prosop daca puneti la inmuiat semintele ziua. (imaginati-va ca orice samanta isi incepe dezvoltarea in pamint si vede lumina zilei abia mai tarziu). Poate fi ideal sa punem semintele la inmuiere seara pana dimineata pentru a beneficia de efectul de intuneric natural. Semintele mai mici necesita 4-6 ore cele mai mari 12 ore. Pentru date mai exacte consultati tabelul de mai jos.
- Dupa expirarea timpului de inmuiere, goliti recipientul de apa, clatiti bine semintele. Dupa aceasta rotiti recipientul in asa fel incat semintele umede sa se lipeasca de peretii acestuia beneficiind astfel de aerisire si lumina. Asezati vasul in unghi de 45 grade in picurator pentru a asigura o ventilare optima a semintelor.
- Cei mai buni germeni se obtin daca zilnic de doua ori - dimineata si seara - clatiti semintele cu apa. Dupa clatire se aseaza inapoi vasul in picurator in unghi de 45 grade. La clatire se elimina substantele secundare generate de seminte, de aceea apa poate fi usor tulbure. Din ziua a 3, 4-a daca umplem recipientul cu apa si desurubam capacul semintele care nu au germinat, fiind mai usoare, urca la suprafata si parasesc recipientul, astfel obtinem germeni mai curati.
- Dupa cateva zile in functie de soi se poate deja recolta ( vezi tabelul de mai jos pentru timpul de maturizare).
- Germenii se consuma de preferinta proaspeti, se pot pastra si la frigider cateva zile.
Nu uitati! Semintele pentru germinat sunt ajutate in dezvoltarea lor - de atentia si iubirea noastra. Acordati-le atentie plina de iubire de cateva ori pe zi!

Mix / Linte / Ceapa / Floarea soarelui / Adzuki

Soi Cei mai importanti nutrienti Timp inmuiere (ore) / Cantitate / Lungime germeni la maturitate / Timp crestere (zile) Utilizare Sfaturi
Fasole Adzuki Proteine de inalta calitate, fier, vitamina C 12 4 ln *
1.3-2.5cm 3-5 Ragu **, mancaruri orientale, salate, sandwitch-uri, pateu de germeni Germineaza usor. Sa-l incercati cu germeni scurti precum si lungi
Grau Hidrati de carbon, proteine, vitaminele B si E, fosfor. 12 100g 0.5-1.3cm 2-3 In paine, musli de cereale, deserturi, batoane de musli, salate si supe Sa-l incercati cu germeni scurti precum si lungi! Pentru a obtine un gust mai dulce amestecati cu alte seminte
Naut Hidrati de carbon, proteine, fibre, minerale 12 4ln 1.3cm 2-3 In paine, ragu, sosuri, salate, ca pasta sau pateu de germeni Se poate amesteca cu linte si grau.
Schinduf Este bogat in fier, fosfor si microelemente 8 2ln 1.3-2.5cm 3-5 Ragu, curry, sucuri de legume, salate, supe, pateu de germeni. Gust picant, a se amesteca cu alte seminte.
Varza Vitaminele A, C si U precum si microelemente 4-6 2ln 2.5cm 4-5 Sandwitch-uri, salate, supe. Daca s-a maturizat produce clorofila.
Mei Hidrati de carbon, proteine, fibre, vitaminele B si E. 8 4ln 0.5cm 2-3 In paine, ragu, in musli de cereale, in salate sau supe Pune-ti la germinat meinedecorticat!
Linte Proteine, fier si alte elemente minerale, Vitamina C 12 4ln 0.5-2cm 3-5 In paine, ragu, curry, legume marinate, salate, supe, sub forma de crema sau pateu de germeni. Sa-l incercati cu germeni scurti precum si lungi! Are un gust fad.
Trifoi rosu Vitaminele A si C precum si microelemente 4-6 2ln 2.5-3.8 4-5 In paine, salate, sandwitch-uri, supe Produce clorofila. Amestecati cu alte seminte
Lucerna Vitaminele A, B, C, E si K, minerale si microelemente. 4-6 2ln 2.5-3.8 4-6 Sucuri de verdeturi, salate, sandwith-uri, supe, pateu de germeni. Cu 1-2 zile inainte de recoltare punetil-le lumina pentru a produce clorofila.
Fasole Mung Proteine de inalta calitate, fier, potasiu, vitamina C 12 4ln 1.3-2.5cm 3-6 Sucuri de verdeturi, mancaruri orientale, salate, sandwith-uri, supe, pateu de germeni. Se produc in intuneric!
Mustar Ulei de mustar, vitaminele A si C, minerale 4-6 3ln 2.5cm 4-5 Sucuri de verdeturi, salate, sandwith-uri, supe Are gust picant, amestecati cu alte seminte

REVIEWS (0) (DOAR CLIENTII INREGISTRATI POT ADAUGA RECENZII)