Ulei de Rapita presat la rece Elixir 100 ml - Dachim
  • Ulei de Rapita presat la rece Elixir 100 ml - Dachim

Ulei de Rapita presat la rece Elixir 100 ml - Dachim

6,09 RON
Spre deosebire de alte uleiuri vegetale, uleiul de rapita presat la rece contine un echilibru natural de omega 3, 6 si 9 , ceea ce il face o sursa de acizi grasi esentiali.
Cantitate

Dachim (Elixir) PRODUCATOR
Dachim (Elixir)
account_circleTrimite unui prieten
Ulei de Rapita presat la rece Elixir 100 ml - Dachim

Ulei de Rapita presat la rece Elixir 100 ml - Dachim

Spre deosebire de alte uleiuri vegetale, uleiul de rapita presat la rece contine un echilibru natural de omega 3, 6 si 9 , ceea ce il face o sursa de acizi grasi esentiali.

Accept Termenii si conditiile de utilizare  

  • Expediere in siguranta Expediere in siguranta
  • Livrare sigura Livrare sigura
  • Returnare in 10 zile (produsul nedeteriorat si sigilat) Returnare in 10 zile (produsul nedeteriorat si sigilat)
Este una din cele mai importante plante oleaginoase, alaturi de soia si palmier. Uleiul de rapita este bogat in proteine (38-42 %), glucide si saruri minerale. Contine acizi grasi care imbunatatesc functionarea creierului si ajuta la prevenirea bolilor degenerative. Datorita vitaminei E are si proprietati antioxidante si regenerative la nivel celular.
Doua linguri de ulei de rapita pe zi sunt suficiente pentru a acoperi 98% din necesarul zilnic de Omega 3, cu rol esential in regenerarea creierului si inimii.
Care este procesul de presare?
Uleiul de rapita Elixir este obtinut din prima presare la rece a semintelor de rapita. Fiind presat la rece, uleiul devine foarte versatil in bucatarie. Este cunoscut faptul ca uleiul de rapita are cel mai scazut continut de grasimi saturate dintre uleiurile de gatit disponibile si contine mai putin de jumatate dintre grasimile saturate care se gasesc in uleiul de masline si este bogat cu Omega 3.
Principalele beneficii ale consumului regulat de ulei de rapita presat la rece sunt:
Continut scazut de grasimi saturate. Acesta contine acid linoleic (omega-6) si-α-linolenic (omega-3)-acizi grasi esentiali, ceea ce il face sa fie unul dintre cele mai sanatoase uleiuri pentru gatit. Uleiul de rapita contine cantitati importante de antioxidanti, mai ales vitamina E. Aceasta este un antioxidant puternic solubil in lipide necesar pentru mentinerea integritatii membranei celulare, a membranelor mucoase si a pielii prin protejarea de radicali liberi.
Are cel mai inalt punct de ardere, fiind de asemenea o alegere ideala pentru prajit. Poate fi incalzit la o temperatura mai ridicata, acest lucru conducand la reducerea cantitatii de ulei absorbit in alimentele prajite.
Uleiul de rapita este foarte bogat in grasimi nesaturate sanatoase, in special acid alfa-linolenic (ALA), acesta fiind foarte important de integrat in dieta, deoarece corpul nu il produce singur. Studiile arata ca prezenta ALA ajuta la protejarea inimii, prin efectele sale benefice asupra tensiunii arteriale, reducand colesterolul si efectele sale antiinflamatorii.
Omega 3 si Omega 6 sunt atuurile uleiului de rapita
Spre deosebire de alte uleiuri vegetale, uleiul de rapita presat la rece contine un echilibru natural de omega 3, 6 si 9 , ceea ce il face o sursa de acizi grasi esentiali. Contine 55% acizi grasi monosaturati, acid oleic, acid linoleic, acizi saturati. Cei mai importanti dintre acestia sunt acizii Omega 3 si Omega 6, care ajuta la scaderea colesterolului rau din sange, buna functionare a inimii si a creierului, la reducerea inflamatiilor, dar si la dezvoltarea normala a organismului.
Datorita prezentei acestor grasimi bune, uleiul de rapita ar trebui inclus cu precadere intr-o dieta vegetariana. Vegetarienii nu mananca produse din carne (bogate in Omega 3) si pot opta pentru includerea uleiului in dieta.
Sa ne asiguram echilibrul nutritional necesar fara suplimente medicamentoase!
Contribuie la buna functionare a sistemului cardiovascular
Contine un nivel ridicat de steroli, de lipide simple, substante extrem de benefice in lupta cu bolile de inima.
Uleiul de rapita este bogat in calorii. Cu toate acestea, continutul sau de calorii provine de la grasimi bune. Este deosebit de bogat in acizi mono-grasi nesaturati cum ar fi acidul oleic, care constituie aproximativ 61% din grasimile totale. Acidul oleic ajuta la scaderea LDL sau „colesterolului rau” si cresterea HDL sau „colesterol bun” in sange .
Studiile de cercetare sugereaza ca dieta mediteraneana, care este foarte bogata in acizi grasi mononesaturati ajuta la prevenirea bolilor coronariene si accidentului vascular. Totodata, potrivit Agentiei Americane pentru Administrarea Alimentelor, produsele care contin cel putin 0,4 grame de steroli din plante per portie pot reduce riscul infarctului si pot micsora nivelul de colesterol rau cu 10-15%.
Sa tinem din frau bolile ininii intr-un mod sanatos si natural!
Proprietatile sale antioxidante si antiinflamatoare
Bogat in vitamina E, un antioxidant puternic necesar, uleiul de rapita ne ajuta sa ne mentinem integritatea membranelor celulare, protejand pielea de radicalii liberi. Aceasta poate ajuta, de asemenea, la reducerea riscului de boli de inima, cancer si pierderi de memorie.
Datorita prezentei acidului gras alfa-linoleic (Omega 3), reduce inflamatiile si durerile de articulatii. Persoanele care sufera de artrita pot folosi uleiul de rapita ca si adjuvant in tratamentele de recuperare. Beneficiile uleiului de rapita se pot vedea si in alte afectiuni inflamatorii, cum ar fi bolile tractului digestiv.
Doar o lingurita de ulei de rapita contine 15% din necesarul zilnic de vitamina E!
Cum il folosesc?
Gustul subtil de alune il face sa se preteze perfect la dressinguri, peste si diferite sosuri pesto sau poate fi ingredientul secret al unei portii de bruschete delicioase. De asemenea, este un substitut ideal si sanatos pentru margarina in domeniul patiseriei. Totodata uleiul de rapita Elixir poate fi folosit in preparatele prajite datorita timpului scurt in care ajunge la o temperatura ridicata, dar si in prepararea mancarii la cuptor.
Valoare nutritionala la 100 g de ulei:
Valoare energetica: 899,1 kcal/ 3696,3 kj
Grasimi: 99,90g din care:
- acizi grasi saturati: 6,73g
- acizi grasi mononesaturati: 67,42 g
- acizi grasi polinesaturati: 25,75 g
Carbohidrati/Proteine totale/Fibra bruta: sub 0,5 g
PREZENTARE PRODUS: sticla cu 100 ml Ulei de Rapita presat la rece
6426282170462

Reviews

Scrieti comentariul dv.

Ulei de Rapita presat la rece Elixir 100 ml - Dachim

Spre deosebire de alte uleiuri vegetale, uleiul de rapita presat la rece contine un echilibru natural de omega 3, 6 si 9 , ceea ce il face o sursa de acizi grasi esentiali.

Scrieti comentariul dv.