SelenoPrecise 100 µg 60 tablete filmate - Pharma Nord - www.naturasanat.ro
  • SelenoPrecise 100 µg 60 tablete filmate - Pharma Nord - www.naturasanat.ro

SelenoPrecise 100 µg 60 tablete filmate - Pharma Nord

45,10 RON
Drojdie cu seleniu, patentata, organica, cu biodisponibilitate ridicata, 100 µg
Produsul danez original cu seleniu
Fiecare tableta contine 100 µg de SelenoPrecise, o drojdie patentata, cu documentatie stiintifica
Pentru functionarea normala a sistemului imunitar
Are o biodisponibilitate stabila, documentata, de 88,7%
Folosita in studiul danez / suedez / britanic PRECISE
Fabricata in Danemarca sub control farmaceutic
Documentata stiintific
Cantitate

Pharma Nord PRODUCATOR
Pharma Nord
account_circleTrimite unui prieten
SelenoPrecise 100 µg 60 tablete filmate - Pharma Nord

SelenoPrecise 100 µg 60 tablete filmate - Pharma Nord

Drojdie cu seleniu, patentata, organica, cu biodisponibilitate ridicata, 100 µg
Produsul danez original cu seleniu
Fiecare tableta contine 100 µg de SelenoPrecise, o drojdie patentata, cu documentatie stiintifica
Pentru functionarea normala a sistemului imunitar
Are o biodisponibilitate stabila, documentata, de 88,7%
Folosita in studiul danez / suedez / britanic PRECISE
Fabricata in Danemarca sub control farmaceutic
Documentata stiintific

Accept Termenii si conditiile de utilizare  

  • Expediere in siguranta Expediere in siguranta
  • Livrare sigura Livrare sigura
  • Returnare in 10 zile (produsul nedeteriorat si sigilat) Returnare in 10 zile (produsul nedeteriorat si sigilat)
Drojdie cu seleniu, patentata, organica, cu biodisponibilitate ridicata, 100 µg
Produsul danez original cu seleniu
Fiecare tableta contine 100 µg de SelenoPrecise, o drojdie patentata, cu documentatie stiintifica
Pentru functionarea normala a sistemului imunitar
Are o biodisponibilitate stabila, documentata, de 88,7%
Folosita in studiul danez / suedez / britanic PRECISE
Fabricata in Danemarca sub control farmaceutic
Documentata stiintific
Ce este SelenoPrecise?
SelenoPrecise se prezinta sub forma unor tablete mici, rotunde, albe, fiecare continand 100 de micrograme de drojdie organica cu seleniu, patentata. Aceste tablete contin, pe langa selenometionina, mai mult de 20 de alti compusi cu seleniu. SelenoPrecise este un produs a carui calitate superioara si biodisponibilitate foarte ridicata sunt documentate stiintific:
- 15 laboratoare din 12 tari au masurat nivelul de l-selenometionina din tableta de SelenoPrecise si au concluzionat ca acest continut este ridicat si stabil
- 88,7% din continutul de seleniu din tableta este absorbit in organism
De ce atat de multi compusi cu seleniu?
SelenoPrecise contine mai multi compusi cu seleniu deoarece fiecare dintre ei are functii diferite in organismul uman. Prin furnizarea unei varietati de compusi cu seleniu se incearca sa se imite diversitatea naturala de forme de seleniu care se gaseste in alimentele bogate in acest nutrient.  Oamenii de stiinta considera ca aceasta strategie aduce cele mai multe beneficii pentru sanatate.
Ce este seleniul?
Seleniul este un element esential care sprijina buna functionare a mai multor selenoproteine si a unor enzime dependente de seleniu, importante pentru sanatatea si starea noastra de bine. Una dintre aceste enzime este glutation peroxidaza (GSH-Px) care are o serie de functii importante in organism. Mai mult, seleniul contribuie si la buna functionare a glandei tiroide, glanda care controleaza metabolismul.
Seleniul mai contribuie la:
- functionarea normala a sistemului imunitar
- spermatogeneza normala
- protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ
- mentinerea sanatatii parului si a unghiilor
Cea mai mare parte din seleniul din organism se gaseste sub urmatoarele doua forme: Selenometionina si selenocisteina.
Selenometionina este obtinuta exclusiv din alimente, deoarece organismul nostru nu o poate sintetiza. Organismul, insa, este capabil sa transforme selenometionina in selenocisteina, aceasta din urma putand fi obtinuta din alimente sub forma de se-metilselenocisteina.
In situatia in care nu putem obtine suficient seleniu din alimente, organismul poate sa foloseasca seleniul stocat in organism, prin convertirea selenometioninei din organism.
SelenoPrecise contine ambele forme de seleniu (selenometionina si selenocisteina) precum si alti compusi cu seleniu.
Seleniul se leaga de metalele grele
In organism, seleniul are capacitatea de a se lega de diferite metale grele formand compusi insolubili care sunt, in final, eliminati din organism. Acest proces consuma o parte din seleniul disponibil in organism, lasand o cantitate mai mica pentru a fi folosita pentru alte procese dependente de seleniu.* Studiile arata ca seleniul se leaga de mercur in proportie de 1:1.
* Schrauzer GN Selenium and selenium-antagonistic elements in nutritional cancer prevention. Crit Rev Biotechnol. 2009;29(1):10-7.
Surse alimentare de seleniu
Seleniul se gaseste in alimente precum: peste, nuci, cereale integrale. Persoanele care nu consuma in mod regulat aceste alimente pot beneficia de pe urma administrarii unui supliment alimentar cu seleniu, pentru a fi siguri ca au un aport optim din acest nutrient. Valoarea Nutritionala de Referinta (VNR) pentru seleniu este de 50-70 μg (difera de la tara la tara), dar barbatii au nevoie de o cantitate mai mare din acest nutrient decat femeile.
Seleniul legat organic are o absorbtie mai buna
Seleniul care se gaseste in sol este anorganic, dar, din momentul in care este absorbit de catre plante, se transforma in seleniu organic. Seleniul pe care il obtinem din alimente se poate lega de anumiti aminoacizi, precum metionina si cisteina. Pe de alta parte, seleniul care se gaseste in suplimentele alimentare poate fi organic sau anorganic. Este un fapt cunoscut ca seleniul organic poate fi absorbit mai usor in organism si poate fi incorporat in enzimele dependente de seleniu si in selenoproteine.
Europakort med relative selenværdierContinutul de seleniu din solul agricol difera de la tara la tara
In tarile in care solul agricol are un continut ridicat de seleniu, populatia are un aport optim din acest nutrient. In Statele Unite ale Americii, unde solul agricol este bogat in seleniu (in special in zonele din nord), aportul mediu zilnic de seleniu este de  60-220 μg .
In multe dintre tarile europene, aportul de seleniu obtinut din alimente este redus (asa cum este prezentat si in imaginea alaturata). In cazul Finlandei, lucrurile stau diferit, aportul de seleniu fiind mai ridicat, datorita imbogatirii cu seleniu a fertilizatorilor agricoli.
Seleniul nu este doar seleniu
Seleniul este un element esential si un mineral care se gaseste in sol in diverse concentratii.  In tari precum Statele Unite ale Americii solul agricol are un continut relativ ridicat de seleniu, in timp ce opusul este valabil pentru majoritatea tarilor europene. Cerealele si celelalte plante absorb seleniul din sol, iar continutul lor din acest nutrient depinde, in mare masura, de concentratia de seleniu care se gaseste in solul agricol.
Seleniul organic si seleniul anorganic
Un aspect important de urmarit, atunci cand alegem un supliment alimentar, este faptul ca exista diverse forme de seleniu.
Seleniul anorganic
In suplimentele alimentare cu seleniu, este folosit deseori seleniul anorganic sub forma de saruri simple de seleniu, precum selenitul de sodiu sau selenatul de sodiu.
In mod obisnuit, seleniul nu este solubil in apa, dar, sub forma de selenit sau selenat, devine hidrosolubil. Aceste doua saruri anorganice de seleniu se absorb intr-o proportie destul de mica in organism (putin peste jumatate), selenitul putin mai bine decat selenatul, dar sunt eliminate repede, deci eficienta lor este limitata.
Seleniul organic
Plantele absorb seleniul anorganic din sol, sub forma de selenat. In plante, seleniul devine organic, atunci cand este incorporat ca selenometionina si, intr-o proportie mai mica, ca selenocisteina. Acest compus organic cu seleniu, L-selenometionina (seleniu legat de amino-acidul metionina), poate fi  fabricat sintetic. L-selenometionina fabricata sintetic este folosita pe scara larga ca supliment  organic si este unul dintre cei mai studiati compusi cu seleniu.
Atunci cand consumam produse animale, obtinem seleniu sub forma de selenocisteina.
Drojdie cu seleniu
Drojdia cu seleniu provine din celulele de drojdie care sunt crescute pe un substrat care contine seleniu. Aceasta drojdie are un continut ridicat de L-selenometionina, dar contine si metilselenocisteina precum si alti compusi organici cu seleniu care incearca sa imite varietatea naturala de forme de seleniu care se gaseste in alimentele bogate in acest nutrient, varietate care, spun studiile stiintifice, este importanta. Aceasta drojdie este inactivata prin expunerea la caldura si este transformata apoi in pudra, devenind o proteina cu continut ridicat de seleniu.
Dojdiile cu seleniu sunt diferite
Calitatea drojdiilor cu seleniu difera de la un produs la altul: o drojdie nestandardizata prezinta variatii mari in natura si cantitatea compusilor de seleniu pe care ii contine, iar acest lucru inseamna ca si absorbtia ei poate varia foarte mult.
Drojdia care are cele mai bune proprietati este fabricata la standarde farmaceutice si prezinta o variatie redusa atat in tipul cat si in cantitatea compusilor de seleniu pe care ii contine.
RECOMANDARI ASOCIATE:
- Copii si femei insarcinate
- Frumusete si vedere
- Metabolism si hormoni
- Minerale
- Sistem imunitar si antioxidanti
COMPOZITIE (per tableta): (% din VNR *)
- Drojdie cu Seleniu (SelenoPrecise) 100 µg (182%)
* VNR: Valoarea Nutritionala de Referinta
MOD DE ADMINISTRARE:
Cate 1-2 tablete pe zi sau la recomandarea consultantului de specialitate. A se lua cu un pahar cu apa, de preferinta in timpul mesei.
A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic.
Produsul nu contine gluten.
Femeile insarcinate sau cele care alapteaza, precum si persoanele care iau medicamente trebuie sa ceara avizul medicului inainte de a lua acest supliment.
Prefixul Bio nu se refera la provenienta din sistemul de agricultura ecologica, ci la biodisponibilitatea produsului.
ALTE INGREDIENTE:
- Agent de incarcare: Celuloza microcristalina
- Agenti de intarire: Fosfat dicalcic, Dioxid de siliciu
- Agenti de glazurare: Hidroxipropilmetilceluloza, Talc
- Agent antiaglomerant: Saruri de magneziu ale acizilor grasi
- Colorant: Dioxid de titan.
*EP Patent No. 1 478 732 B1.
Produsul poate fi utilizat de catre vegetarieni si vegani.
CONDITII DE PASTRARE:
La temperatura camerei.
PREZENTARE PRODUS: cutie cu 60 tablete filmate SelenoPrecise 100 µg

Reviews

Scrieti comentariul dv.

SelenoPrecise 100 µg 60 tablete filmate - Pharma Nord

Drojdie cu seleniu, patentata, organica, cu biodisponibilitate ridicata, 100 µg
Produsul danez original cu seleniu
Fiecare tableta contine 100 µg de SelenoPrecise, o drojdie patentata, cu documentatie stiintifica
Pentru functionarea normala a sistemului imunitar
Are o biodisponibilitate stabila, documentata, de 88,7%
Folosita in studiul danez / suedez / britanic PRECISE
Fabricata in Danemarca sub control farmaceutic
Documentata stiintific

Scrieti comentariul dv.