Ceai Rooibos 50 g - Ad Natura - Adserv - www.naturasanat.ro
search
  • Ceai Rooibos 50 g - Ad Natura - Adserv - www.naturasanat.ro

Ceai Rooibos 50 g - Ad Natura - Adserv

cumpara.png

account_circleTrimite unui prieten
Ceai Rooibos 50 g - Ad Natura - Adserv

Ceai Rooibos 50 g - Ad Natura - Adserv

cumpara.png

Accept Termenii si conditiile de utilizare  

help_outlineIntrebati despre acest produs
Ceai Rooibos 50 g - Ad Natura - Adserv

Ceai Rooibos 50 g - Ad Natura - Adserv

cumpara.png

Accept politicile de confidentialitate neconditionat  

 

Expediere in siguranta

 

Livrare sigura

 

Returnare in 14 zile (produsul nedeteriorat si sigilat)

Planta de rooibos face parte din familia legumelor (infloreste, dar face si pastai si boabe), asa ca e diferit de celelalte ceaiuri. Creste doar in regiunea Cedarberg din Africa de sud, unde ploua foarte rar.
Acolo, pamantul este nisipos, foarte acid si nu contine nitrogen - un element esential pentru plante. si totusi, aceasta planta rezista in zona, iar incercarile de a o naturaliza in alte parti din lume au esuat. Unul dintre secretele supravietuirii sta in radacina foarte lunga, care poate patrunde si pana la doi metri in pamant pentru a culege si cea mai mica picatura de apa. Astfel poate supravietui si in cele mai secetoase conditii. Ca leguma, rooibos isi poate 聞procura" propriul nitrogen prin bacteriile de pe radacini, care iau substanta necesara din atmosfera si o 聞fixeaza" in planta. Asadar, nu are nevoie de irigare sau de fertilizare. Culegerea ei se face la fel ca acum multe sute de ani, fara vreo interventie speciala.
Folosit si in pancreatite
Rooibos este un ceai natural fara cofeina, care contine mai putin de jumatate din taninele pe care le are un ceai obisnuit (acestea dau gustul clasic, usor amarui, pateaza dintii si pot impiedica absorbtia fierului). Este deosebit de bogat in antioxidanti, substante care combat radicalii liberi din corp si are calitati antispasmodice, antiinflamatoare si antialergenice. Problemele de sanatate care pot fi rezolvate consumand acest ceai includ durerile de cap, colicile, astmul, febra-fanului si insomnia. Este benefic si in tratarea pancreatitelor si calmeaza durerile cauzate de refluxul gastric.
Rooibos este, de asemenea, excelent pentru tratarea unor probleme ale pielii, cum ar fi eczema, psoriazisul sau dermatitele. Calmeaza mancarimile si iritatiile pielii cauzate de scutece si vindeca acneea. Poate fi aplicat direct pe piele sau poate fi folosit la clatirea parului, pentru a trata scalpul uscat si iritat. De asemenea, este folosit in produse cosmetice precum sapunuri si creme (spitalele din Africa de sud utilizeaza pentru copiii cu alergii sapunuri pe baza de
rooibos si, de asemenea, dau celor mici sa bea ceai din aceasta planta).
Preintampina aparitia tumorilor
Rooibos este folosit si pentru a calma tensiunea nervoasa, a usura durerile de stomac si de intestine si indeparteaza simptomele provocate de boli ale sistemului urinar, cum ar fi cistitele sau inflamarea prostatei, datorita unui antiinflamator puternic pe care-l contine, numit quercetin. In plus, beneficiile aduse in cazul problemelor prostatei au fost demonstrate stiintific.
Cercetatorii studiaza efectele rooibosului asupra sanatatii si unii dintre ei considera ca aceasta planta ar putea fi declarata oficial medicament, datorita calitatilor exceptionale. A fost demonstrat ca previne cancerul indus de alimentatie si influentele nefaste ale mediului inconjurator. In experimente de laborator s-a demonstrat ca rooibosul incetineste sau chiar stopeaza mutatiile care duc la cancer ale celulelor.
Nu necesita indulcire
Multe persoane beau ceaiul de rooibos ca si pe cel negru, uneori adaugand in el putin lapte, o felie de lamaie sau o lingura cu miere.
Poate fi reincalzit de cate ori doriti si veti observa ca nu-si schimba gustul. Deoarece este mai putin amar decat cel negru si usor dulceag, va poate ajuta sa renuntati la adaugarea zaharului. Alternativ, poate fi servit cu gheata ori cu suc de fructe sau cu vin. Poate fi folosit si la gatit, inlocuind lichidul necesar in unele retete si oferind mancarii o culoare si o savoare deosebit de placute. De altfel, in Africa, foarte multe supe, feluri de carne si de peste, salate si chiar budinci includ rooibos. De asemenea, se poate folosi la fezandarea carnurilor.
In jur de 8.000 de tone de ceai de rooibos sunt produse in fiecare an. Jumatate din cantitate se consuma in Africa de sud, iar restul merge la export, in special in Germania, Olanda si Japonia.
Deoarece nu contine cofeina este indicat si copiilor.
COMPOZITIE: Rooibos 100% - Aspalathus linearis
Mod de preparare:
Uz intern - infuzie - Peste o lingurita de ceai se toarna 250ml apa clocotita. Vasul se acopera si se la sa in repaos 5-10 minute dupa care se strecoara.
ADMINISTRARE: 2-3 cani cu ceai pe zi.
PREZENTARE PRODUS: punga in cutie cu 50 grame Rooibos

 CUMPARA ACUM 

RECENZII (0)