MenaQ7 - Vitamina K2 naturala 30 capsule - PlantExtrakt

29,78 RON
Vitamina esentiala pentru utilizarea calciului in organism, sustine sanatatea vaselor sanguine, scade riscul de aparitie a afectiunilor sistemului circulator, asigura sanatatea oaselor, reduce incidenta afectarii densitatii osoase.

Cantitate

PlantExtrakt PRODUCATOR
PlantExtrakt
account_circleTrimite unui prieten
MenaQ7 - Vitamina K2 naturala 30 capsule - PlantExtrakt

MenaQ7 - Vitamina K2 naturala 30 capsule - PlantExtrakt

Vitamina esentiala pentru utilizarea calciului in organism, sustine sanatatea vaselor sanguine, scade riscul de aparitie a afectiunilor sistemului circulator, asigura sanatatea oaselor, reduce incidenta afectarii densitatii osoase.

Accept Termenii si conditiile de utilizare  

  • Expediere in siguranta Expediere in siguranta
  • Livrare sigura Livrare sigura
  • Returnare in 10 zile (produsul nedeteriorat si sigilat) Returnare in 10 zile (produsul nedeteriorat si sigilat)
Mena Q7 – vitamina K2 naturala si sanatatea copiilor
Importanta dobandirii unui tesut osos puternic
Oase de buna calitate pe toata durata vietii prin asigurarea aportului de vitamina K2 naturala la copii!
In perioada pubertatii si a adolescentei tesuturile osoase cresc si se dezvolta mult mai intens. Dupa ce se obtine masa osoasa maxima la finalul primilor 20 de ani ai vietii, o vreme aceasta se mentine in platou, apoi incepe sa apara treptat, cu varsta, pierderea osoasa. Probabilitatea de aparitie a osteoporozei in cursul vietii este strans legata de cantitatea de tesut osos format inainte de varsta de 30 ani. De aici si ideea ca masa osoasa de buna calitate achizitionata in prima parte a vietii determina reducerea riscului de osteoporoza in a doua parte a vietii.
Cercetarile recente au indicat faptul ca majoritatea copiilor au deficiente de vitamina K
Activitatea metabolica a oaselor este asociata cu statutul vitaminei K in organism. Copiii au un metabolism osos mult mai accelerat decat adultii – si, de aceea, au nevoie de vitamina K intr-o cantitate mult mai mare.
Realitatea este ca rezultatul a numeroase studii, sugereaza o lipsa pronuntata de vitamina K in oasele copiilor.
Nivelul osteocalcinului in oase la copii este de 8 – 10 ori mai ridicat decat la adulti, dar o cantitate ridicata de osteocalcin din sange este necarboxilat (inactiv), ceea ce inseamna ca necesitatile de vitamina K2 ale organismului nu sunt indeplinite.
O dieta bine echilibrata ar trebui sa asigure cantitatea adecvata de vitamine K.
Cu toate acestea, s-a constatat ca aportul de vitamine K in momentul de fata este semnificativ mai scazut decat acum 50 de ani iar consumul zilnic de vitamine K a scazut gradat din 1950.
Consumul majoritar al alimentelor procesate, reducerea vegetalelor si a alimentelor bogate in vitamina K au determinat un aport nesatisfacator de vitamina K. De asemenea, terapiile cu antibiotice pe termen lung, diareea cronica sau afectiuni ale vezicii biliare, pot creste riscul deficientei de vitamina K.
Pe de alta parte, copiii cu o deficienta indelungata de vitamina K indusa de tratamentul cu anticoagulante au suferit o scadere semnificativa a masei osoase. Acest fapt ilustreaza consecintele lipsei vitaminei K in dezvoltarea oaselor.
Nivelul de vitamine K in oasele adolescentilor este de multe ori insuficient pentru cerintele metabolismului accelerat din timpul cresterii. Pentru corectarea acestei deficiente, din ce in ce mai multi experti din domeniu recomanda consumul alimentelor bogate in vitamina K2 si suplimentarea cu surse naturale de vitamina K2, precum menaquinona-7.
Concluzii:
Oasele puternice formate in copilarie reduc riscul osteoporozei si a fracturilor mai tarziu (Prynne CJ si colab. 2005 Public Health Nutrition). Realizarea unui varf ridicat al masei osoase in copilarie este importanta pentru prevenirea bolilor osoase la maturitate (van Summeren M si colab. 2008 British Journal of Nutrition)
Atat majoritatea copiilor cat si majoritatea adultilor, sufera de o deficienta de vitamina K2. In ultimii ani, alimentatia copiilor a fost tot mai saraca in vitamine K (Prynne CJ si colab. 2005 Public Health Nutrition)
Nivelul ridicat de vitamina K2 s-a demonstrat ca este asociat cu o masa osoasa mai buna, o geometrie osoasa si un continut mineral al oaselor mai bun (van Summeren M si colab. 2008 British Journal of Nutrition)
Atat metabolismul osos cat si productia de osteocalcin sunt la nivele ridicate in timpul dezvoltarii si cresterii oaselor, sugerand ca este necesar si un nivel ridicat de vitamina K2 (Szulc P si colab. 2000, Osteoporosis Int.)
Vitamina K2 naturala furnizata sub forma de menaquinona – 7 este in mod cert forma cea mai activa de vitamina K2 si un factor ce contribuie la o mai buna sanatate a oaselor si a sistemului cardiovascular. MenaQ7 este singura forma naturala de vitamina K2 disponibila pe piata, extrasa din Natto, cu studii clinice relevante, avand actiune terapeutica si stabilitate garantate.
Mena Q7 – vitamina K2 naturală şi osteoporoza
Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) arata ca osteoporoza afecteaza peste 200 de milioane de oameni pe glob. Supraponderea si obezitatea aduc o solicitare suplimentara asupra oaselor, de aceea se anticipeaza un numar in crestere al oamenilor suferinzi de osteoporoza.
În intreaga lume, unul din trei barbati ar putea suferi o fractura osteoporotica in viitor, in timp ce riscul la femei este de aproape unu la doi. Femeile sunt mai vulnerabile decat barbatii datorita a doi factori. În general ele au mai putina masa osoasa de la inceput si sunt mai predispuse la pierderi osoase, decat barbatii, in perioada dupa incheierea formarii scheletului osos. În al doilea rand, dupa menopauza, pierderile anuale de masa osoasa sunt accentuate cu fiecare an care trece.
Sanatatea oaselor depinde intr-o mare masura de nivelul optim de vitamina K2 din organism.
Osul este format dintr-un strat exterior compact, dur si o matrice interioara spongioasa, care este o substanta vie. Întregul schelet osos este complet inlocuit o data la 7 ani, printr-un proces de remodelare. Acest proces este reglat de osteoblaste, celule care construiesc oasele si osteoclaste, celule care descompun tesutul osos.
Atata timp cat actiunea de constructie a osului (absorbtie) este mai mare decat cea de distructie osoasa (resorbtie), procesul de mentinere a oaselor in stare de sanatate este tinut sub control.
Osteoblastele produc osteocalcin, o proteina care leaga calciul in matricea osoasa, ducand astfel la cresterea continutului mineral al osului.
Osteocalcinul are nevoie de vitamina K2 pentru a functiona optim (este trecut de catre vitamina K2 in forma sa activa, printr-o reactie de carboxilare pe care vitamina K2 o intermediaza), iar deficienta de lunga durata de vitamina K2 determina o reducere semnificativa a densitatii si calitatii oaselor (osteocalcinul va exista in forma inactiva).
Astfel, celulele care descompun scheletul (osteoclastele) vor indeparta mai mult tesut osos decat pot inlocui celulele producatoare (osteoblastele) si apare astfel o pierdere lenta, constanta si progresiva de tesut osos la nivelul oaselor, care in final duce la rarefierea si degradarea osului. În aceste conditii, apare un risc crescut de fracturi osoase.
Raportul dintre osteocalcinul inactiv (necarboxilat) si cel activ (carboxilat) este un indicator important al statusului vitaminelor K in relatie cu sanatatea oaselor.
Cercetarile au aratat ca pacientii cu fractura de col femural au o concentratie foarte scazuta de vitamina K2 in sange. Aceasta a fost o prima constatare care sugera o asociere intre nivelul scazut de vitamina K2 si sanatatea osoasa precara. În ultimii ani au fost publicate multe articole stiintifice care sustin aceasta descoperire.
De asemenea, au fost descoperite si mecanisme colaterale prin care vitamina K2 poate modela metabolismul oaselor : poate reduce procesul de distructie osoasa, prin inhibarea osteoclastelor, celulele care descompun tesutul osos.
Studiile realizate sustin faptul ca vitamina K2 este importanta pentru mentinerea rezistentei osoase la femeile aflate la pre si post-menopauza, prin imbunatatirea continutului mineral al oaselor si a latimii colului femural. 
Cercetarile actuale au stabilit ca majoritatea populatiei are o deficienta subclinica de vitamine K. Prin urmare, pentru a creste nivelul de osteocalcin activ, care reprezinta un suport pentru oase, vitamina K2 ar trebui administrata ca supliment alimentar.
A fost demonstrat faptul ca vitamina K2 este mult mai eficienta decat vitamina K1, la aceeasi doza. Din cele doua forme disponibile ale vitaminei K2 (MK-4 si MK-7), doar MK-7 (continuta in produsul MenaQ7) s-a dovedit a fi eficienta la doze care nu depasesc doza zilnica recomandata pentru vitaminele K.
Tratamentul oaselor fragile la ora actuala
La ora actualã tendinta globalã este de ”imbãtranire” a populatiei.
Se apreciazã cã in prezent existã aproximativ 200 mil. osteoporotici in intreaga lume, iar in 2050, cand peste 25% din populatia globului va avea peste 65 de ani, numãrul acestora va creste.
Femeile la menopauzã, datoritã deficientei de estrogeni, prezintã scãderea densitãtii minerale osoase. 75% din fracturile persoanelor peste 60 ani apar pe un fond de osteoporozã instalatã silentios, incã din perioada de premenopauzã.
În prezent nu exista nici un medicament care sa vindece bolile osteoporotice. Cercetarile au aratat ca este dificil de restabilit complet structura osoasa care a fost alterata in osteoporoza. Obiectivul comun al tratamentului medicamentos si al administrarii de suplimente nutritive este acela de a scadea riscul fracturilor prin reducerea pierderii osoase, imbunatatind formarea oaselor, densitatea si rezistenta lor.
Prevenirea osteoporozei este foarte importanta, iar consumul regulat de vitamina K2 (in cantitatea recomandata) este foarte important si usor de realizat cu Mena Q7 Vitamina K2 naturala.
La ora actuala, pentru a preveni osteoporoza, se recomanda schimbarea stilului de viata, cum ar fi renuntarea la fumat, consumul limitat de alcool, exercitii fizice regulate si consumul de suplimente nutritive care combina calciul si vitamina D.
Administrarea de calciu este frecvent recomandata femeilor sanatoase aflate la post-menopauza pentru a asigura sanatatea oaselor. Se crede ca suplimentarea cu calciu este sigura si foarte bine tolerata, putand sa apara doar usoare efecte adverse. Totusi, rezultatele unui studiu clinic recent din Noua Zeelanda (2008) arata contrariul. Acest studiu a investigat efectele consumului zilnic de calciu (1000 mg) pe o perioada de 5 ani consecutiv, asupra metabolismului si densitatii oaselor la femeile sanatoase aflate la post-menopauza. În urma studiului s-a dezvaluit faptul ca suplimentarea de calciu este buna pentru oase, dar in acelasi timp este asociata cu cresterea frecventei evenimentelor cardiovasculare, in mod particular a infarctului miocardic. Asadar, desi efectul suplimentarii cu calciu a fost benefic pentru sanatatea oaselor, el a fost in detrimentul sanatatii cardiovasculare (in lipsa vitaminei K2 in cantitatea necesara, calciul se depune pe vasele de sange, provocand fragilizarea acestora).
Medicamentele recomandate in osteoporoza au drept scop stoparea pierderii masei osoase, stimularea procesului de formare a oaselor si cresterea rezistentei acestora. Tratamentul poate preveni evolutia osteoporozei si reduce riscul de fracturi. Bifosfonatii sunt medicamentele cele mai mult prescrise si care sunt mult mai eficiente in prevenirea fracturilor osteoporotice decat terapia hormonala. Rata resorbtiei osoase este evident scazuta la femeile aflate la post – menopauza care iau bifosfonati. Ca mecanism de actiune, ei inhiba resorbtia osoasa prin inducerea apoptozei osteoclastelor (moartea naturala a celulelor), imbunatatind astfel densitatea oasoasa si reducand rata fracturilor. Pacientii sub administrare de bifosfonati au raportat experienta unor efecte adverse neplacute, precum arsuri gastrice, dureri de cap, de muschi si de articulatii. Este recomandat aportul de bifosfonati impreuna cu calciu si vitamina D, dar s-a observat ca suplimentele de calciu pot reduce absorbtia bifosfonatilor.
Din pacate, nici unul din tratamentele pentru osteoporoza disponibile in prezent nu pot vindeca aceasta boala. Cercetarile au aratat ca este dificil de restabilit complet structura osoasa care a fost slabita in osteoporoza.
Asadar, prevenirea osteoporozei este foarte importanta, iar consumul regulat de vitamina K2 (in cantitatea recomandata) este foarte important si usor de realizat cu MenaQ7 Vitamina K2 naturala.
Mena Q7 Vitamina K2 naturala
Sustine sanatatea vaselor sanguine si integritatea oaselor
Produsul contine vitamina K2 naturala si vitamina D3, cu efect benefic la nivelul oaselor si arterelor:
- vitamina D3 stimuleaza sinteza osteocalcinului, iar vitamina K2 naturala activeaza osteocalcinul, care fixeaza calciului la nivelul matricei osoase;
- vitamina D3 contribuie la cresterea sintezei proteinei Matrix Gla (MGP), cea care inhiba fixarea calciului in artere, iar vitamina K2 naturala activeaza MGP-ul.
Vitamina K2 si beneficiile ei pentru sanatate
Bolile cardiovasculare si osteoporoza sunt principale cauze ale mortalitati si ale dizabilitatii in intreaga lume, atat pentru femei cat si pentru barbati.
Un element comun al acestor afectiuni este modul ineficient de utilizare a calciului in organism.Persoanele care sufera, atat de boli cardivasculare cat si de osteoporoza, prezinta o lipsa de calciu.
La cardiaci, calciul a fost gasit depozitat pe peretii vaselor de sange – rezultand artere rigide si fragile.
La cei afectati de osteoporoza, oasele prezinta o scadere a densitatii minerale, devenind friabile.
Nu este suficient a se consuma cantitatea necesara de calciu – fiind nevoie si de o distribuire si utilizare corespunzatoare a mineralului in corp.
O cantitate mica de calciu poate duce la oase friabile, iar o cantitate mai mare imbunatateste sanatatea oaselor, dar duce la calcifierea arterelor, cu cresterea riscului de evenimente cardiovasculare, efect cunoscut sub numele de “Paradoxul Calciului”.
Vitaminele K si rolul lor in organism
Vitaminele K sunt vitamine liposolubile, dintre care, mai cunoscuta pentru rolul sau in procesul de coagulare a sangelui este vitamina K1 (fitomenadiona). Vitamina K2 este o alta vitamina K (menaquinona), esentiala pentru utilizarea eficienta a calciului in organism, fiind cea care activeaza proteine de care depind: fixarea calciului in oase (osteocalcinul) si inhibarea calcifierii arterelor (proteina Matrix Gla).Un aport alimentar insuficient de vitamina K2 creste riscul de depunere a calciului la nivelul arterelor, ducand la artere inelastice, rigide si de legare ineficienta a calciului in oase, ducand la oase fragile.
Vitamina K1 se gaseste in legumele cu frunze verzi, precum nap, broccoli, spanac, salata, patrunjel si este necesara in primul rand pentru o coagulare corespunzatoare a sangelui. Din totalul aportului alimentar, vitamina K1 este majoritara, reprezentand 90%. Cu toate acestea, este putin absorbita din legumele proaspete. Doar 10 – 20% din vitamina K1 obtinuta din aceste legume ajunge in sistemul circulator, de unde este rapid excretata si astfel devine indisponibila pentru tesuturile periferice: vase sanguine sau oase. În plus, coagularea fiind un proces important in organism, vitamina K1 este in primul rand absorbita si utilizata de catre ficat.
Vitamina K2 – necesara pentru tesuturile extrahepatice (oase, articulatii si vase de sange) este de origine bacteriana, fiind produsa in organism la nivelul intestinului gros.
De asemenea, se gaseste in mancarurile fermentate, precum cascavalul si branza. Procesul de pasteurizare nu distruge vitamina K2, ea putand fi degradata doar de radiatiile UV.
Cea mai buna sursa de vitamina K2 naturala este mancarea traditionala japoneza Natto, care este preparata din soia fermentata si contine mai multa vitamina K2 decat orice alt aliment cunoscut.
100 de grame de Natto contine 1100 mcg vitamina K2 , in timp ce 100 grame de branza contine aproximativ 30-40 mcg vitamina K2 .
Numeroase studii au aratat faptul ca un consum crescut de Natto in Japonia este legat de imbunatatirea semnificativa a statusului vitaminelor K in organism, de sanatatea oaselor si arterelor. Din pacate, mirosul intens si gustul controversat fac ca aceasta mancare din soia sa fie o sursa de vitamina K2 putin acceptata de restul lumii.
De ce avem nevoie de un supliment alimentar de vitamina K2
Aportul de vitamine K in momentul de fata este semnificativ mai scazut decat acum 50 de ani. Consumul majoritar al alimentelor procesate, reducerea din dieta a vegetalelor si alimentelor bogate in vitamina K a determinat un aport nesatisfacator de vitamina K. Terapiile cu antibiotice pe termen lung (care deregleaza flora intestinala), diareea cronica, afectarea functiei vezicii biliare sunt alte cauze care impun o suplimentare cu vitamina K2.
S-a constatat ca majoritatea populatiei sufera de o deficienta de vitamina K2
Hipovitaminoza K – forma acuta, se intalneste foarte rar (tulburari de coagulare a sangelui care duc la sangerare), dar forma cronica, reprezentata de tulburari de densitate minerala osoasa si calcifieri ale tesuturilor moi (artere, cartilagii, etc) sunt foarte frecvente. Determinari privind proteinele dependente de vitamina K2 din oase si din peretii vaselor arteriale au indicat prezenta formelor inactive ale acestora. De asemenea, se considera ca daca s-ar produce si absorbi suficienta vitamina K2 de la nivel intestinal nu ne-am confrunta azi, la nivelul populatiei, cu o incidenta atat de crescuta a afectiunilor cardiovasculare si a fragilitatii oaselor.
Cand recomandam administrarea vitaminei K2
Profilactic, persoanelor care prezinta factori de risc pentru demineralizari osoase (in special femeilor la premenopauza si menopauza) si /sau factori de risc pentru afectiuni cardiovasculare si copiilor la pubertate, in perioada de crestere.
Asociat tratamentului initiat de catre medic persoanelor cu osteomalacie, osteoporoza, traumatisme osoase, sau ateroscleroza, pentru o utilizare eficienta a calciului in organism.
Mena Q7 Vitamina K2 naturala
Sustine sanatatea vaselor sanguine si integritatea oaselor
Produsul contine vitamina K2 naturala si vitamina D3, cu efect benefic la nivelul oaselor si arterelor:
- vitamina D3 stimuleaza absorbtia calciului in organism, iar vitamina K2 naturala activeaza osteocalcinul, care fixeaza calciului la nivelul matricei osoase;
- vitamina D3 contribuie la cresterea sintezei proteinei Matrix Gla (MGP), cea care inhiba fixarea calciului in artere, iar vitamina K2 naturala activeaza MGP-ul.
Mena Q7 Vitamina K2 naturala
- Scade riscul de aparitie a afectiunilor sistemului circulator
- Asigura sanatatea oaselor, reducand incidenta afectarii densitatii osoase
- Este utila copiilor pentru sustinerea dezvoltarii oaselor la pubertate
- Este utila adultilor si persoanelor de varsta a treia pentru mentinerea sanatatii oaselor si arterelor
- Produs natural, obtinut din Natto/ soia fermentata biotehnologic
- Fara reactii secundare
- Administrare o data pe zi
AtenTionări:
Se recomanda avizul medicului la administrarea produsului in sarcina si alaptare, precum si in cazul persoanelor care sunt sub tratament cu anticoagulante.
Mena Q7 este eficienta la doze foarte mici – expertii recomanda numai 45 micrograme pe zi pentru mentinerea sanatatii oaselor si a sistemului cardiovascular!
- Mena Q7 nu are efecte adverse – Natto/MK-7 este consumat in Japonia de mii de ani, fara efecte negative – fiind semnalata doar actiunea benefica a MK-7 !
- Mena Q7 nu determina hipercoagulare la persoanele sanatoase. Vitamina K2 naturala activeaza cateva dintre proteinele coagularii la nivelul ficatului. Cand acestea sunt activate la maxim, nu se mai produce nici o alta activare chiar daca vitamina K exista din abundenta. Pentru initierea coagularii este nevoie si de prezen

Reviews

Scrieti comentariul dv.

MenaQ7 - Vitamina K2 naturala 30 capsule - PlantExtrakt

Vitamina esentiala pentru utilizarea calciului in organism, sustine sanatatea vaselor sanguine, scade riscul de aparitie a afectiunilor sistemului circulator, asigura sanatatea oaselor, reduce incidenta afectarii densitatii osoase.

Scrieti comentariul dv.