Acest website foloseste cookie-uri atat cookie-uri proprii cat si cookie-uri de la terti pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.
PRODUS NOTIFICAT (APROBAT) DE INSTITUTUL PENTRU BIORESURSE ALIMENTARE IBA, SERVICIUL NATIONAL PENTRU PLANTE MEDICINALE, AROMATICE SI PRODUSE ALE STUPULUI CU NR. AA11983/2018Organismul uman poate sintetiza majoritatea tipurilor de grasimi de care are nevoie din alte lipide sau materii prime. Acest lucru nu se aplica in cazul acizilor grasi Omega 3, deoarece este considerat o grasime esentiala (organismul nu o poate sintetiza), iar aportul trebuie sa provina din alimente sau splimente alimentare. Printre alimentele bogate in Omega 3 se numara: pestele, uleiurile vegetale, nucile romanesti, semintele de in, uleiul de in si legumele cu frunze.GRASIMILE OMEGA-3 SUNT O FAMILIE CHEIE DE GRASIMI POLINESATURATE.- Acidul Eicosapentaenoic (EPA)- Acidul Docosahexaenoic (DHA)- Acidul alfa-linolei (ALA)DE CE ACIZI GRASI DE TIPUL OMEGA 3 SUNT CONSIDERATE GRASIMI SPECIALE ?Fac parte integrata din membranele celulare din intreg organismul si afecteaza functia receptorilor celulari din aceste memebrane. Sunt punctul de plecare pentru producerea de hormoni care regleaza coagularea sangelui si contractia si relaxarea arterelor. De asemenea, se leaga de receptorii celulari care regelaza functia genetica. Datorita acestor efecte previne bolile cardiovascualre si accidentului vascular cerebral. Pe langa acestea, ajuta la controlul lupusului, eczemelor si artitei reumatoide, si mai poate prezenta un rol portector in cancer si alte afectiuni.Cele mai clare dovezi descoperite privind efectele terapeutice ale Omega 3 este in stransa legatura cu bolile cardiovasculare. Aceste grasimi protejeaza si mentin sistemul cardiovascualr sanatos. BENEFICIILE OMEGA 3 ASUPRA SISTEMULUI CARDIOVASCULAR:- scade tensiunea arteriala- scade ritmul cardiac- imbunatateste functia vaselor de sange- la doze mari scade nivelul de trigliceride, colesterol si scade inflamatia (rol protector impotriva aterosclerozei)Aceste efecte miraculoase asupra sistemului cardiovascular se datoreaza acizilor polinesaturati EPA si DHA, regasiti in peste.Acizii grasi Omega 3, in special EPA si DHA, primesc o atentie din ce in ce mai mare in alimentatia sportivilor. Acesti acizi influenteza raspunsul metabolic al muschilor privind nutritia, ci si raspunsul fiziologic la efort si conditilor post-efort.BENEFICIILE OMEGA 3 PENTRU SPORTIVI:- creste performanta sportiva- imbunatateste refacerea organismului dupa antrenamentele intense- reduce riscuri de accidentariAvand in vedere consumul scazut si accesul limitat la o sursa sigura de peste, mai ales peste atlantic (bogat in EPA si DHA), se poate lua in considerare suplimentarea organismului cu omega-3 pentru a beneficia de proprietatile sale extraordinare asupra sanatatii.COMPOZITIE (per capsula):- Ulei de peste (18% EPA / 12% DHA) 1000,00 mgMOD ADMINISTRARE: Ca supliment alimentar luati zilnic 1 capsula.Pentru beneficii si eviterea deficientelor se recomanda administrarea acestui supliment pe o perioada indelungata de timp, intre 1-3 luni.MOD DE DEPOZITARE: A se pastra la temperatura camerei, ferit de lumina si umiditate, in ambalajul original.A nu se lasa la indemana si vederea copiilor mici! PRECAUTII: Acest produs este un supliment alimentar si nu trebuie sa inlocuiasca o dieta variata si echilibrata.Nu depasiti doza zilnica recomandata.Consultati medicul inainte de a folosi acest produs in cazul in care sunteti insarcinata sau alaptati.A se consuma inainte de data marcata pe ambalaj.TARA DE ORIGINE: Marea BritaniePREZENTARE PRODUS: flacon cu 90 capsule Omega 3 Supreme(18% EPA / 12% DHA)