Acest website foloseste cookie-uri atat cookie-uri proprii cat si cookie-uri de la terti pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.
Alimente pentru o viata sanatoasa (Ed.Litera) - Gheorghe Mencinicopschi, George Puia Negulescu
19,90 lei
Pret cu TVA inclus
Prezinta rolul alimentelor si al substantelor considerate esentiale pentru mentinerea sanatatii. Autorii sunt doua personalitati in domeniu: prof. dr. G. Mencinicopschi (specialist in alimentatie si nutritie umana, directorul Institutului de Cercetari pentru Chimie Alimentara) si prof. dr. G. Puia Negulescu (specialist in nutritie comparativa, membru al Societatii Americane de Chimie).
Expediere in siguranta
Livrare sigura
Returnare in 14 zile (produsul nedeteriorat si sigilat)
Ghid de preventie si terapeutica Cartea de fata va prezinta detaliat rolul alimentelor si al substantelor considerate esentiale pentru mentinerea sanatatii. Autorii sunt doua personalitati in domeniul nutritiei: prof. dr. G. Mencinicopschi (specialist in alimentatie si nutritie umana, directorul Institutului de Cercetari pentru Chimie Alimentara) si prof. dr. G. Puia Negulescu (specialist in nutritie comparativa, membru al Societatii Americane de Chimie). Medicul grec Hipocrat afirma, in secolul al IV-lea I.Hr., ca alimentele trebuie sa fie si medicamente. Mai mult decat un rol functional, alimentele ne ajuta sa ne mentinem sanatatea si chiar sa prevenim aparitia bolilor. Rolul nutritiei in societatea moderna este din ce in ce mai mare, mai ales avand in vedere dificultatea alegerii unui mod de hranire adecvat si aparitiei E-urilor " fitochimicele de sinteza industriala - multe dintre ele foarte nocive. CUPRINS: Capitolul 1. Alimente functionale si nutraceutice Carotenoizi Fibre vegetale Acizi grasi esentiali polinesaturati Fenoli Steroli vegetali Prebiotice sau probiotice Fitoestrogeni vegetali Capitolul 2. Substante fitochimice: definitie, componenta si structura 1. Flavone: carotenoizi terpenici Digestia si metabolizarea carotenoizilor. Activitatea antioxidanta. Activitatea in biofizica si biochimismul ocular. Activitatea intracelulara si activitatea in sistemul imunitar. Prevenirea bolilor tumorala si cardiovasculare. Suplimente alimentare cu carotenoizi. 2. Flavone: non-carotenoizi terpenici 3. Acizi organici 4. Polifenoli Polifenoli flavonoizi. Polifenoli non-flavonoizi. 5. Tiosulfonati si glucozinolati 6. Antrachinone 7. Clorofila 8. Fitosteroli 9. Fitoestrogeni 10. Alte fitochimice putin studiate 11. Fibre alimentare: definitie, structuri, rol functional 12. Resurse de fitochimice, substante active si culori Capitolul 3. Arome, fructe si plante aromate Scortisoara. Cuisoare. Boabe de cacao. Menta. Vanilie. Busuioc. Anason si fenicul. Curcuma. Mustar. Usturoi. Hrean. Pelin. Caper. Sofran. Dafin. Mac. Cimbru de vara si cimbru peren. Tarhon. Ardei paprika si ardei iute de Cayenne. Chimen, chimion si chimen negru. Coriandru. Piper negru, piper verde si piper alb. Nucsoara. Frunze de curry. Oregano. Ghimber. Ienibahar. Rozmarin. Susan. Telina. Leustean. Marar. Patrunjel. Salvie. Ienupar. Cafea. Lamaie. Portocala. Banana. Hasmatuchi. Sumac. Cais. Mar. Par. Prun. Strugure. Capsuni. Capitolul 4. Aditivi alimentari Aditivi alimentari (E-uri) cu grad ridicat de risc mutagen si teratogen. Aditivi alimentari cu grad mediu de periculozitate. Aditivi alimentari fiziologici, lipsiti de risc patogen. Bibliografie Index: Plante si fructe aromate Index: Substante fitochimice si rolul lor functional Caracteristici: Numarul de pagini: 240 Formatul in cm. (l x L): 13 x 20 I.S.B.N.: 978-973-675-907-9 A aparut in: 2010-12
Prezinta rolul alimentelor si al substantelor considerate esentiale pentru mentinerea sanatatii. Autorii sunt doua personalitati in domeniu: prof. dr. G. Mencinicopschi (specialist in alimentatie si nutritie umana, directorul Institutului de Cercetari pentru Chimie Alimentara) si prof. dr. G. Puia Negulescu (specialist in nutritie comparativa, membru al Societatii Americane de Chimie).