search

Alimente pentru o viata sanatoasa (Ed.Litera) - Gheorghe Mencinicopschi, George Puia Negulescu

19,90 lei
Pret cu TVA inclus
Prezinta rolul alimentelor si al substantelor considerate esentiale pentru mentinerea sanatatii. Autorii sunt doua personalitati in domeniu: prof. dr. G. Mencinicopschi (specialist in alimentatie si nutritie umana, directorul Institutului de Cercetari pentru Chimie Alimentara) si prof. dr. G. Puia Negulescu (specialist in nutritie comparativa, membru al Societatii Americane de Chimie).

account_circleTrimite unui prieten
Alimente pentru o viata sanatoasa (Ed.Litera) - Gheorghe Mencinicopschi, George Puia Negulescu

Alimente pentru o viata sanatoasa (Ed.Litera) - Gheorghe Mencinicopschi, George Puia Negulescu

Prezinta rolul alimentelor si al substantelor considerate esentiale pentru mentinerea sanatatii. Autorii sunt doua personalitati in domeniu: prof. dr. G. Mencinicopschi (specialist in alimentatie si nutritie umana, directorul Institutului de Cercetari pentru Chimie Alimentara) si prof. dr. G. Puia Negulescu (specialist in nutritie comparativa, membru al Societatii Americane de Chimie).

Accept Termenii si conditiile de utilizare  

help_outlineIntrebati despre acest produs
Alimente pentru o viata sanatoasa (Ed.Litera) - Gheorghe Mencinicopschi, George Puia Negulescu

Alimente pentru o viata sanatoasa (Ed.Litera) - Gheorghe Mencinicopschi, George Puia Negulescu

Prezinta rolul alimentelor si al substantelor considerate esentiale pentru mentinerea sanatatii. Autorii sunt doua personalitati in domeniu: prof. dr. G. Mencinicopschi (specialist in alimentatie si nutritie umana, directorul Institutului de Cercetari pentru Chimie Alimentara) si prof. dr. G. Puia Negulescu (specialist in nutritie comparativa, membru al Societatii Americane de Chimie).

Accept politicile de confidentialitate neconditionat  

DORESC SA FIU SUNAT/A PENTRU PLASARE COMANDA
 

Expediere in siguranta

 

Livrare sigura

 

Returnare in 14 zile (produsul nedeteriorat si sigilat)

Ghid de preventie si terapeutica
Cartea de fata va prezinta detaliat rolul alimentelor si al substantelor considerate esentiale pentru mentinerea sanatatii. Autorii sunt doua personalitati in domeniul nutritiei: prof. dr. G. Mencinicopschi (specialist in alimentatie si nutritie umana, directorul Institutului de Cercetari pentru Chimie Alimentara) si prof. dr. G. Puia Negulescu (specialist in nutritie comparativa, membru al Societatii Americane de Chimie).
Medicul grec Hipocrat afirma, in secolul al IV-lea I.Hr., ca alimentele trebuie sa fie si medicamente. Mai mult decat un rol functional, alimentele ne ajuta sa ne mentinem sanatatea si chiar sa prevenim aparitia bolilor. Rolul nutritiei in societatea moderna este din ce in ce mai mare, mai ales avand in vedere dificultatea alegerii unui mod de hranire adecvat si aparitiei E-urilor " fitochimicele de sinteza industriala - multe dintre ele foarte nocive.
CUPRINS:
Capitolul 1. Alimente functionale si nutraceutice
Carotenoizi
Fibre vegetale
Acizi grasi esentiali polinesaturati
Fenoli
Steroli vegetali
Prebiotice sau probiotice
Fitoestrogeni vegetali
Capitolul 2. Substante fitochimice: definitie, componenta si structura
1. Flavone: carotenoizi terpenici
Digestia si metabolizarea carotenoizilor. Activitatea antioxidanta. Activitatea in biofizica si biochimismul ocular. Activitatea intracelulara si activitatea in sistemul imunitar. Prevenirea bolilor tumorala si cardiovasculare. Suplimente alimentare cu carotenoizi.
2. Flavone: non-carotenoizi terpenici
3. Acizi organici
4. Polifenoli
Polifenoli flavonoizi. Polifenoli non-flavonoizi.
5. Tiosulfonati si glucozinolati
6. Antrachinone
7. Clorofila
8. Fitosteroli
9. Fitoestrogeni
10. Alte fitochimice putin studiate
11. Fibre alimentare: definitie, structuri, rol functional
12. Resurse de fitochimice, substante active si culori
Capitolul 3. Arome, fructe si plante aromate
Scortisoara. Cuisoare. Boabe de cacao. Menta. Vanilie. Busuioc. Anason si fenicul. Curcuma. Mustar. Usturoi. Hrean. Pelin. Caper. Sofran. Dafin. Mac. Cimbru de vara si cimbru peren. Tarhon. Ardei paprika si ardei iute de Cayenne. Chimen, chimion si chimen negru. Coriandru.
Piper negru, piper verde si piper alb. Nucsoara. Frunze de curry. Oregano. Ghimber. Ienibahar. Rozmarin. Susan. Telina. Leustean. Marar. Patrunjel. Salvie. Ienupar. Cafea. Lamaie. Portocala. Banana. Hasmatuchi. Sumac. Cais. Mar. Par. Prun. Strugure. Capsuni.
Capitolul 4. Aditivi alimentari
Aditivi alimentari (E-uri) cu grad ridicat de risc mutagen si teratogen.
Aditivi alimentari cu grad mediu de periculozitate.
Aditivi alimentari fiziologici, lipsiti de risc patogen.
Bibliografie
Index: Plante si fructe aromate
Index: Substante fitochimice si rolul lor functional
Caracteristici:
Numarul de pagini: 240
Formatul in cm. (l x L): 13 x 20
I.S.B.N.: 978-973-675-907-9
A aparut in: 2010-12

REVIEWS (0) (DOAR CLIENTII INREGISTRATI POT ADAUGA RECENZII)