TERMENI SI CONDITII DE UTILIZARE:

Sunteti binevenit la www.naturasanat.ro si va multumim pentru atentia pe care ne-o acordati.
Pentru a putea vizita magazinul nostru trebuie sa stiti ca serviciile noastre sunt oferite cu anumite conditii. 
Daca vizitati magazinul www.naturasanat.ro sau folositi sau veti folosi serviciile furnizate de noi inseamna ca acceptati conditiile de mai jos. Va rugam sa le cititi cu atentie.
Accesul / vizitarea acestui website de catre dumneavoastra se supune Termenilor si conditiilor de ultilizare, si implica acceptul explicit al dumneavoastra cu privire la acestea si reprezinta intelegerea dintre parti.
Relatia dintre parti este guvernata de urmatoarele acte normative:
OG nr. 21/1992 privind protectia consumatorilor
OUG nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii
Legea nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comerciantilor in relatia cu consumatorii si armonizarea reglementarilor cu legislatia europeana privind protectia consumatorilor
Legea 365/2002 privind comertul electronic
CONFIDENTIALITATEA
Pentru a intelege mai bine modul nostru de lucru, va rugam sa cititi cu atentie Regulile de Confidentialitate care reprezinta, de asemenea, o conditie de vizitare a magazinului nostru si pe care Dumneavoastra este necesar o acceptati in intregime.
COMUNICATII ELECTRONICE
Atunci cand vizitati magazinul nostru sau cand ne trimiteti un E-Mail, inseamna ca Dumneavoastra comunicati cu noi electronic. In acest sens consimtiti:
- sa primiti in acelasi mod de la noi mesajele;
- sa agreati mesajele postate de noi pe magazinul www.naturasanat.ro ;
- ca toate intelegerile, mesajele, notele sau alte comunicari pe care noi le trimitem electronic satisfac toate cerintele legale pe care le implica acest tip de comunicare.
DREPTURI DE AUTOR
Continutul acestui website (text, grafica, logo, iconuri, imagini) sunt proprietatea www.naturasanat.ro si cad sub incidenta dreptului de autor prevazut de legea romana. 
Dreptul de autor pentru anumite texte (articole) sunt reproduse sau adaptate de noi cu acceptul autorilor mentionati la sfarsitul acelui text. Dreptul de autor pentru siglele si sloganele partenerilor si colaboratorilor nostri le apartin acestora, si sunt reproduse cu acceptul lor.
ACCESUL IN WEBSITE
www.naturasanat.ro va ofera dreptul limitat de a accesa si folosi in scop personal acest website. Limitarea se impune in cazul descarcarii si stocarii (altfel decat in cache) sau modificarii, in intregime sau partial, a continutului acestui website, in situatia in care nu exista un accept scris din partea noastra. 
Nu este permisa utilizarea in frame-uri a marcilor, logo-urilor sau altor informatii specifice www.naturasanat.ro (inclusiv imagini, text, design, formularistica) fara consimtamantul nostru scris. Nu este permisa utilizarea meta-tagurilor sau a altui text ascuns care sa contina numele www.naturasanat.ro sau alte marci inregistrate din acest website fara consimtamantul nostru scris; 
Este permisa, cu drept de revocare si neexclusiv, crearea hiperlink-urilor catre pagina principala a www.naturasanat.ro atat timp cat acel link nu denigreaza sau pune intr-o lumina nefavorabila www.naturasanat.ro, partenerii sai sau produsele incluse in magazin.
CONTUL DUMNEAVOASTRA
Daca utilizati acest website, sunteti direct raspunzator pentru pastrarea confidentialitatii numelui de utilizator si parolei contului Dumneavoastra si de restrictionarea accesului la calculatorul Dumneavoastra si sunteti de acord sa acceptati responsabilitatea pentru orice activitate care se desfasoara sau se va desfasura in cont sub numele de utilizator si parola Dumneavoastra. 
Magazinul nostru vinde produse care pot fi utilizate si de copii, dar cumpararea poate fi facuta numai de catre un adult. 
www.naturasanat.ro isi rezerva dreptul de a refuza servicii, de a anula conturi, de a sterge sau modifica continutul website-ului sau a contului personal sau de a anula comenzi fara nici o restrictie sau anuntare prealabila.
TAXELE DE EXPEDIERE:
La comenzile mai MICI de 400 lei taxele de expediere sunt:
- 14,86 lei prin Curier Rapid DPD (pentru primele 3 kg, iar pentru fiecare kg suplimentar adaugandu-se cate 1,15 lei).
COSTUL EXPEDIERII VA FI CALCULAT AUTOMAT IN PROCESUL DE PLASARE A COMENZII PE SITE-UL NOSTRU
La comenzile mai MARI sau egale cu 400 lei taxele de expediere sunt:
- GRATUIT prin Curier Rapid DPD
COSTUL EXPEDIERII VA FI CALCULAT AUTOMAT IN PROCESUL DE PLASARE A COMENZII PE SITE-UL NOSTRU
COMENZILE MAI MARI DE 600 LEI BENEFICIAZA SI DE O REDUCERE DE 5% (REDUCEREA SE APLICA DOAR PRODUSELOR CE NU NU AU ALTE REDUCERI APLICATE DEJA) 
IMPRESII, COMENTARII, COMUNICARI DIVERSE
Vizitatorii pot trimite impresii, comentarii, sugestii, idei, intrebari sau alte informatii, atat timp cat continutul lor nu este ilegal, obscen, amenintator, defaimator, atentand la pudoare sau la drepturile de proprietate intelectuala sau aducand injurii unui tert. De asemenea, nu trebuie sa constituie sau sa contina virusi, campanii politice sau orice forma de spam.
www.naturasanat.ro isi rezerva dreptul (dar nu se obliga) sa elimine sau sa modifice un asemenea tip de continut.
FACTURARE
Produsele comandate vor fi insotite de Factura Fiscala expediata si prezenta in original in coletul cu comanda. In caz de solicitare retur pentru produse vi se va solicita numarul si data facturii aferenta comenzii.
DESCRIEREA PRODUSELOR
Echipa www.naturasanat.ro incearca sa va prezinte cat mai detaliat si corect produsele prezente pe website.
Totusi, www.naturasanat.ro nu garanteaza ca descrierea produselor si a serviciilor precum si continutul acestui website este lipsita de erori, completa si actuala. www.naturasanat.ro nu este răspunzatoare de conținutul textelor de detaliare a produselor, ele fiind reproduceri ale prospectelor, indicațiilor sau detaliilor produselor aflate în, sau pe ambalajul acestora. Daca un produs oferit de magazinul nostru nu corespunde descrierii sau este trimis eronat, singura posibilitate de remediere a situatiei este de returnare a produsului nefolosit.
VALABILITATEA PRODUSELOR COSMETICE
Termenul de valabilitate pentru produsele cosmetice este un aspect extrem de important. Deoarece fiecare produs cosmetic contine un cocktail de ingrediente compuse din substante care au un anumit termen de valabilitate pentru a nu dauna pielii. Folosesc constant produse cosmetice de la dizolvant pentru unghii, oje, rujuri, creme pentru corp la parfumuri si deodorante. 
Incepand cu luna iulie a anului 2013 in Uniunea Europeana a intrat in vigoare Regulamentul European al Cosmeticelor nr. 1223/2009
In baza acestui Regulament nu se mai opereaza cu notiuni ca data de fabricatie sau data de expirare, ci cu Data de minima durabilitate “data pana la care produsul cosmetic, depozitat in conditii adecvate, indeplineste functia sa initiala”
Data de minima durabilitate este exprimata clar si indica fie luna si anul, fie ziua, luna si anul, in aceasta ordine.
a) De remarcat ca Data de minima durabilitate este obligatoriu a se indica pentru produse cu durabilitate mai mica sau egala cu 30 luni. Data in sine sau detaliile privind locul in care aceasta este inscriptionata pe ambalaj sunt precedate de simbolul  clepsidrei sau de mentiunea: „a se folosi preferabil inainte de”
b) Indicarea datei de minima durabilitate nu este obligatorie pentru produsele cosmetice cu o durabilitate mai mare de 30 de luni. Asemenea produse sunt insotite de indicarea duratei de utilizare dupa deschidere (PAO = Period After Opening si este exprimata in luni M = latina luni) pentru care produsul este sigur si poate fi folosit fara a avea efecte nocive asupra consumatorului .
Exista doua mentiuni posibile pe ambalaj:
Atunci cand produsul are o durata de valabilitate estimata mai mica de 30 de luni, este obligatoriu sa se indice data minima de durabilitate (DDM). Sau trebuie mentionata data limita optima de utilizare (DLUO). Corespunde datei de expirare a produsului si poate fi identificata prin cuvintele „A se folosi de preferinta inainte”, „EXP” sau „Cel mai bine inainte”, urmate de o data.
Atunci cand produsul are o durata de valabilitate estimata de peste 30 de luni, dupa cum este stabilit de producator, DDM/DLUO nu este obligatoriu. Cu toate acestea, este mentionata Perioada de Post Deschidere (PAO). Indica cat timp produsul poate fi pastrat optim dupa prima deschidere fara niciun risc. Aceasta mentiune este reprezentata de un borcan deschis cu o perioada de timp (numar) si cu litera „M” corespunzatoare „lunii”.
Termenul de valabilitate pentru produsele cosmetice este indicat prin logoul
 Expiry date sign after opening icons set. Period, expiration date, length of time, in terms of packaging, from 1 month to 4 years, quality, warning, instruction. Cosmetics concept. Set of vector icons 
cu textul: 
1M (in cazul in care este valabil 1 luna de la deschiderea capacului)
2M (in cazul in care este valabil 2 luni de la deschiderea capacului)
3M (in cazul in care este valabil 3 luni de la deschiderea capacului)
4M (in cazul in care este valabil 4 luni de la deschiderea capacului)
5M (in cazul in care este valabil 5 luni de la deschiderea capacului)
6M (in cazul in care este valabil 6 luni de la deschiderea capacului)
7M (in cazul in care este valabil 7 luni de la deschiderea capacului)
8M (in cazul in care este valabil 8 luni de la deschiderea capacului)
9M (in cazul in care este valabil 9 luni de la deschiderea capacului)
10M (in cazul in care este valabil 10 luni de la deschiderea capacului)
11M (in cazul in care este valabil 3 luni de la deschiderea capacului)
12M (in cazul in care este valabil 12 luni de la deschiderea capacului)
18M (in cazul in care este valabil 18 luni de la deschiderea capacului)
36M (in cazul in care este valabil 36 luni de la deschiderea capacului)
24M (in cazul in care este valabil 24 luni de la deschiderea capacului)
Perioada de valabilitate medie a produselor
Daca nu gasesti indicatiile anterioare sau daca acestea nu mai sunt vizibile, iata cateva informatii care iti pot fi de folos. Iata durata medie de valabilitate a produselor cosmetice dupa deschidere:
Rimel si creion de ochi: intre 1 si 3 luni;
Tratamente faciale (ser, ingrijire contur ochi, crema hidratanta, demachiant): 8 luni pentru produsele  din borcane si 12 luni pentru cele in sticlute cu pompa;
Ingrijirea corpului: intre 9 si 12 luni;
Fonduri de ten, pudre, bronzante, farduri de obraz, farduri de pleoape: intre 12 si 18 luni;
Demachiante si apa micelara: aproximativ 12 luni;
Oja: intre 12 si 24 de luni;
Ruj si luciu: aproximativ 15 luni;
Uleiuri de corp: aproximativ 18 luni;
Sampoane si geluri de dus: intre 24 si 36 de luni;
Parfumuri: aproximativ 24 de luni;
Protectie solara: un sezon. Intr-adevar, filtrele UV devin mai putin eficiente in timp. Prin urmare, este mai bine sa folosesti aceste produse doar pe parcursul unui sezon. Daca intentionezi sa pastrezi produsele de protectie solara mai mult, se recomanda sa le pastrezi intr-un mediu racoros. Nu le expune la caldura.
In general, chiar daca produsele de infrumusetare contin conservanti, este important sa le respectam termenul de valabilitate.
Cu toate acestea, produsele si mostrele cosmetice nedeschise pot fi pastrate pentru o perioada de timp putin mai lunga. Acestea au termen de valabilitate de pana la aproximativ doi pana la trei ani de la data lor de fabricatie.
DEFINIREA GARANTIILOR OFERITE SI LIMITAREA INCREDERII
www.naturasanat.ro nu isi asuma raspunderea asupra garantiilor oferite de catre producatori, directe sau indirecte, cu privire la acest website sau la informatiile, continutul sau produsele incluse in el.
UTILIZAREA ACESTUI WEBSITE SE FACE PE PROPRIA DUMNEAVOASTRA RASPUNDERE.
In concordanta cu legile aplicabile in Romania, www.naturasanat.ro declina orice raspundere privind garantiile directe sau indirecte, inclusiv - dar nu limitat numai la - caracterul comercial al produselor. 
www.naturasanat.ro nu garanteaza ca acest website, serverul gazda sau e-mail-urile trimise de noi nu contin virusi sau alte elemente daunatoare. 
www.naturasanat.ro nu poate fi facut raspunzator pentru orice paguba de orice fel produsa de utilizarea acestui website, inclusiv - dar nu limitat la pagubele directe, indirecte, accidentale sau ca si consecinte.
POLITICA DE RETUR:
Produsele se pot returna fara a invoca vreun motiv in termen de 14 zile, sigilate si nedeteriorate (produsele desigilate sau deteriorate nu se pot returna). Taxele de expediere sunt suportate de client. In vederea returnarii va rugam sa ne contactati telefonic la nr. 0722737992
In caz de solicitare retur pentru produse vi se va solicita numarul si data facturii aferenta comenzii.
POLITICA DE REVIEW-URI (COMENTARII):
Pe platforma noastra www.naturasanat.ro pot posta review-uri (recenzii) despre produse si/sau calitatea serviciilor oferite de noi DOAR CLIENTII INREGISTRATI si care au achizitionat produsul/produsele pentru care adauga review-ui / recezii, incercand astfel sa oferim review-uri (recenzii) ale clientilor reali, eliminand / limitand astfel posibilitatea postarii de review-uri (recenzii) false.
Toate review-urile (recenziile) sunt moderate (aprobate) de un moderator inainte de postare efectiva pe platfoma nostra pentru a elimina eventualele review-uri (recenzii) vulgare, incitatoare, rau intentionate (NU se incadreaza aici review-urile (recenziile) negative referitoare la proasta / slaba calitate a unor produse si/sau servicii, mai mult chiar aceste comentarii ne ajuta sa ne imbunatatim calitatea serviciilor si sa selectam doar produsele de calitate, eliminind astfel produsele slab calitativ, fapt pentru care le multumim acelor clienti ce ne alerteaza in acest fel)
SOLUTIONAREA LITIGIILOR
Proprietarii www.naturasanat.ro vor face tot posibilul ca toate neintelegerile privind orice tip de disputa intre acestia si terti sa fie rezolvate pe cale amiabila de catre reprezentantii lor. In cazul in care rezolvarea neintelegerilor nu este posibila pe cale amiabila, solutionarea litigiilor va reveni instantei judecatoresti competente din Romania